Διαπαραταξιακη επιτροπη για τα 100χρονα των Ελευθεριων απο το Δημο Κομοτηνης

Κονδύλιο περίπου 100 χιλιάδων ευρώ αναμένεται να διαθέσει για τις εκδηλώσεις ο Δήμος Κομοτηνής

Περίπου 100 χιλιάδες ευρώ θα διαθέσει ο Δήμος Κομοτηνής για τους εορτασμούς των Ελευθερίων το 2020, όταν και συμπληρώνονται τα 100 χρόνια από την ενσωμάτωση της Κομοτηνής στον Εθνικό κορμό.
 
Αυτό τονίστηκε κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, όταν και ορίστηκαν τα μέλη της διαπαραταξιακής επιτροπής για τον εορτασμό της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της Κομοτηνής στον Εθνικό κορμό.
 
Να υπενθυμίσουμε πως ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ.Γιάννης Γκαράνης, έχει συστήσει ήδη μια επιτροπή, με συντονιστικό και συμβουλευτικό χαρακτήρα, η οποία θα σχεδιάσει δράσεις και εκδηλώσεις, αλλά και θα συγκεντρώσει  προτάσεις φορέων, συλλόγων και μεμονωμένων πολιτών και θα καταρτίσει μέχρι το τέλος του 2019 ένα τελικό προτεινόμενο σχέδιο.
 
Στην διαπαραταξιακή επιτροπή, θα κατατεθεί το τελικό πρόγραμμα του εορτασμού προς έγκριση.
 
Πρόεδρος της διαπαραταξιακή επιτροπή θα είναι ο κ. Γκαράνης, ενώ από τις υπόλοιπες παρατάξεις θα συμμετάσχουν η κ. Κρίστα Κουτσογιάννη από την «Σύμπραξη Προοπτικής», ο κ. Κώστας Καραΐσκος από τον Σπάρτακο, η κ. Ελένη Λαφτσή από την «Πολη-τική Ανατροπή», ο κ. Πέτρος Ζωγράφου από την «Ξε-κίνημα για την πόλη» και ο κ. Γιάννης Λεβέντης από τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
 
Ο κ. Γκαράνης σημείωσε πως η επιτροπή θα αποτελέσει ένα συντονιστικό όργανο για να μπορέσουν να κάνουν όσο καλύτερη δουλειά είναι δυνατόν όλη την επόμενη χρονιά. Για αυτό και είναι σχετικά ολιγάριθμη, ώστε να είναι πιο ευέλικτη.
 
Απαντώντας και σε ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων για το θέμα της σύστασης ανάλογης επιτροπής από την Περιφέρεια ΑΜΘ, ξεκαθάρισε πως αρμόδιος για την διοργάνωση των εορταστικών εκδηλώσεων είναι ο Δήμος Κομοτηνής, και θα είναι οι ρυθμιστές όλων των προτάσεων.
 
Κατά την συζήτηση τέλος τονίστηκε πως στόχος είναι οι εκδηλώσεις να λάβουν χώρα όχι μόνο τον Μάιο, όπως γίνεται συνήθως, αλλά σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.