Διανομη τροφιμων σε 240 οικογενειες απο το Δημο Κομοτηνης

Συνολικά 320 οικογένειες σε όλη τη Ροδόπη έλαβαν κοτόπουλο, φέτα, γραβιέρα, λάδι και άλλα είδη πρώτης ανάγκης

Διανομή τροφίμων σε 240 οικογένειες πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου στην Κομοτηνή, στο Κέντρο σίτισης του Δήμου Κομοτηνής, από τους συνολικά 320 οικογένειες που έλαβαν βοήθεια σε όλη τη Ροδόπη.
 
Πρόκειται για την Προγραμματική Σύμβαση Παροχής τροφίμων σε αστέγους και άτομα που διαβιούν σε συνθήκες στέγης στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ και οι οποίοι δεν εξασφαλίζουν δυνατότητα καθημερινής σίτισης και διατροφής, η οποία υλοποιείται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας  ΑΜΘ και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, με τη  διάθεση των τροφίμων στους δικαιούχους να γίνεται μέσω των Υπηρεσιών  των Δήμων.
 
Όπως σημείωσε ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος, μέσα από το πρόγραμμα δόθηκαν 11 τόνοι, οι οποίοι ήρθαν στο Κέντρο σίτισης το πρωί της Πέμπτης, όπου και διαχωρίστηκαν σε σακούλες, και μοιράστηκαν μετά τις 11.00 το πρωί στους δικαιούχους, οι οποίοι είχαν ειδοποιηθεί τηλεφωνικώς.
 
«Είναι καλό το πακέτο, μιλάμε για κοτόπουλο για φέτα, γραβιέρα. λάδι, μακαρόνια, ρύζι, φακές, αλάτι ζάχαρη. Η επιτροπή τα έλεγξέ, έγινε ο ποιοτικός έλεγχος και θα μοιραστούν σε 320 οικογένειες» σημείωσε ο κ Σωτηρακόπουλος, επισημαίνοντας πως 240 εκ των δικαιούχων είναι του Δήμου Κομοτηνής και οι υπόλοιποι 80 άλλων Δήμων με τη διανομή για αυτούς να γίνεται από τους κατά τόπους Δήμους.
 
«Οι 240 οικογένειες του Δήμου Κομοτηνής έχουν επιλεγεί με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, είναι οικογένειες που αντιμετωπίζουν την ακραία φτώχεια και έχουν μεγάλη ανάγκη» τόνισε, σημειώνοντας πως δεν είναι μέλη άλλων προγραμμάτων, όπως της Επισιτιστικής και της Αλληλεγγύης.

Ο κ. Σωτηρακόπουλος υπογράμμισε ακόμη πως πλέον όσοι συμμετέχουν σε αυτές τις διανομές έχουν αποκτήσει από τον προηγούμενο χρόνο μεγάλη εμπειρία. Τέλος ευχαρίστησε τους εθελοντές που βοηθούν, αλλά και τους φοιτητές της Κοινωνικής Διοίκησης που κάνουν την άσκησή τους στις υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής, μαθαίνοντας πώς να διαχειρίζονται τον κόσμο, ενώ απέδωσε τα εύσημα και στους εργαζόμενους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.