Διαμαρτυρια του Δημοτικου Συμβουλιου Μαρωνειας-Σαπων για την επικινδυνοτητα της Εθνικης Οδου Μεστης-Σαπων-Κομοτηνης

Ζητά να γίνει άμεσα η Εγνατία διπλής κατεύθυνσης

Ψήφισμα εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Μαρωνείας-Σαπών κατά τη συνεδρίαση του την Παρασκευή 28 Αυγούστου, για την επικινδυνότητα της Εθνικής Οδού Μέστης-Σαπών-Κομοτηνής. Το συγκεκριμένα κομμάτι της Εθνικής Οδού, να θυμίσουμε πως χρησιμοποιείται το τελευταίο διάστημα αποκλειστικά, κατόπιν εκτροπής της κυκλοφορίας από την Εγνατία Οδό, λόγω εκτέλεσης εργασιών. Ωστόσο, όπως καταγράφεται και στο ψήφισμα πολλά είναι τα παράπονα που εκφράζονται για την επικινδυνότητα του.

Αναλυτικά το ψήφισμα που υιοθετήθηκε από το δημοτικό συμβούλιο αναφέρει τα εξής: «Ο Δήμος Μαρωνείας – Σαπών εκφράζει την αγανάκτηση της κοινωνίας για την επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στο τμήμα της Εθνικής Οδού Μέστης – Σαπών – Κομοτηνής, ύστερα από το κλείσιμο της Εγνατίας Οδού για την πραγματοποίηση έργων.

Ο συγκεκριμένος οδικός άξονας έχει επιβαρυνθεί δραματικά εξαιτίας της αυξημένης διέλευσης οχημάτων, ιδιαιτέρως των βαρέων, με αποτέλεσμα πλέον να υπάρχουν τεράστια προβλήματα στην κυκλοφορία και υψηλοί κίνδυνοι πρόκλησης σοβαρών ατυχημάτων.

Εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας και ζητάμε να γίνει άμεσα η Εγνατία Οδός διπλής κατεύθυνσης, να διακοπεί η διέλευση οχημάτων από το τμήμα της Εθνικής Οδού Μέστης – Σαπών – Κομοτηνής και να αποκατασταθούν οι βλάβες και οι ζημιές που έγιναν σ΄ αυτό.

Το παρόν να αποσταλεί στη Διοίκηση της Α. Ε. “Εγνατία Οδός” και να κοινοποιηθεί στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, τους βουλευτές του Νομού Ροδόπης και τον Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. κ. Χρήστο Μέτιο».

Άλλες αποφάσεις

Στην ίδια συνεδρίαση συζητήθηκαν και ελήφθησαν αποφάσεις και για άλλα σημαντικά θέματα όπως η αποστολή αιτήματος στον Ε.Ο.Δ.Υ. για την πραγματοποίηση τεστ covid-19 στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των σχολικών μονάδων του Δήμου.

Συγχρόνως συγκροτήθηκε η επιτροπή για τη διενέργεια των διαδικασιών που απαιτούνται για την αποδοχή δωρεάς ενός απορριμματοφόρου οχήματος και ενός μηχανήματος φορτωτή από την εταιρία ΤΑΡ, εγκρίθηκε η προμήθεια φορτηγού οχήματος από το Τελωνείο Κομοτηνής και ορίσθηκε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ολυμπία Λούρμπα, εκπρόσωπος του Δήμου στο Κέντρο Πρόληψης Ροδόπης «ΟΡΦΕΑΣ».

Επίσης εγκρίθηκαν η απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος για τους μήνες Μάιο έως Αύγουστο 2020 των πληττόμενων επιχειρήσεων από τον κορωνοϊό, όπως επίσης ο πίνακας εγγραφής των νηπίων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου και η ετήσια εισφορά του Δήμου στην ΔΙΑΑΜΑΘ για το έτος 2021.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.