Διαμαρτυρια των οδηγων ταξι για τη μεταφορα της πιατσας του ΚΤΕΛ

Ταραχές έφερε πάλι το ζήτημα της μεταφοράς της πιάτσας ταξί, που βρίσκεται έξω από το ΚΤΕΛ. Σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής από το Μάιο του 2010 και με απόφαση του νομάρχη Ροδόπης από τον περασμένο Δεκέμβριο, η πιάτσα των ταξί θα έπρεπε να μετακινηθεί λίγα μέτρα πιο κάτω. Τα συνεργεία της νέας δημοτικής αρχής στο εγχείρημά τους να εφαρμόσουν τις εν λόγω αποφάσεις το πρωί της Τρίτης βρήκαν απέναντί τους τους οδηγούς των ταξί, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη μετακίνηση της πιάτσας. Μάλιστα, μεγάλος αριθμός αυτοκινήτων ταξί κατευθύνθηκε προς το δημαρχείο Κομοτηνής, προκειμένου να ζητήσουν συνάντηση με το δήμαρχο, κ. Γιώργο Πετρίδη και να συζητήσουν το ζήτημα. Τελικά, πραγματοποιήθηκε αυτή η συνάντηση, με τους εκπρόσωπους των οδηγών ταξί να θέτουν τις αντιρρήσεις και τις ενστάσεις τους ενώπιον του δημάρχου. Μετά το πέρας της συνάντησης φαίνεται ότι το ζήτημα διευθετήθηκε προς το παρόν, αφού συμφωνήθηκε η προσωρινή αναστολή της μετακίνησης. Ο δήμαρχος κ. Πετρίδης και ο πρόεδρος του σωματείου οδηγών ταξί Κομοτηνής, κ. Νίκος Αδρασκέλας, έκαναν λόγο για κλίμα συναίνεσης, όπου και οι δυο πλευρές θα προσπαθήσουν να βρουν μια κοινά αποδεκτή λύση, με γνώμονα το καλύτερο για τον κλάδο και για τους πολίτες.

Γιώργος Πετρίδης «Αυτό το πρόβλημα αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου»

Όπως τόνισε ο κ. Πετρίδης, «είμαστε μια ζωντανή κοινωνία και, ειδικά σε αυτήν την περίοδο, που διανύουμε, οι επαγγελματικές τάξεις αντιδρούν σε οτιδήποτε μπορεί να θίξει την επαγγελματική τους υπόσταση. Κάναμε, όμως, μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση με τους εκπροσώπους των οδηγών και συμφωνήσαμε όλοι ότι αυτό το πρόβλημα αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου σε σχέση με τα ζητήματα, που αφορούν τα ταξί και την κυκλοφορία τους μέσα στην πόλη. Αυτά τα προβλήματα αφορούν και τους ίδιους, αλλά και τους πολίτες».
«Αφορμή για έναρξη ενός κύκλου ουσιαστικού διαλόγου ανάμεσα στο δήμο και το σωματείο των οδηγών ταξί»

Περαιτέρω ο κ. Πετρίδης έκανε λόγο και για την έναρξη ενός κύκλου ουσιαστικού διαλόγου ανάμεσα στο δήμο και το σωματείο των οδηγών ταξί, έπ’ αφορμή αυτής της διαμαρτυρίας. Ο διάλογος αυτός θα αφορά μια σειρά ζητημάτων, προκειμένου να βρεθούν ικανοποιητικές λύσεις για αμφότερες τις πλευρές. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, «ενώ ξεκίνησε σαν μια κακή αρχή, αποδείχτηκε εν τέλει ως μια καλή αρχή στην επικοινωνία μας μαζί τους». «Κι αυτή είναι και η ουσία της πολιτικής και της διαχείρισης», συνέχισε, «να μπορείς να αξιοποιείς ακόμα και την άσχημη συγκυρία, προκειμένου να προκύψει ένα θετικό αποτέλεσμα. Και νομίζω ότι αυτό καταφέραμε σήμερα. Όσον αφορά, τέλος, το συγκεκριμένο ζήτημα της θέσης της πιάτσας ταξί στα ΚΤΕΛ, εκτίμησε ότι «μετά από διαβούλευση, που θα ακολουθήσει, μπορεί να προκύψει μια λύση, που όλοι επιθυμούμε, μια ρύθμιση δηλαδή, που θα ικανοποιεί όλους, αλλά θα συμβαδίζει ταυτόχρονα και με το νόμο.

Νίκος Αδρασκέλας, πρόεδρος του σωματείου των οδηγών ταξί «Είμαστε σε έναν καινούργιο δρόμο συναίνεσης και ειλικρίνειας με τη νέα δημοτική αρχή»

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος του σωματείου των οδηγών ταξί, κ. Αδρασκέλας, έκανε λόγο για καλό κλίμα στη συζήτηση με τον δήμαρχο και τόνισε την αναζήτηση αμφότερων των μερών για τις θετικότερες για την πόλη λύσεις. «Προσπαθούμε», δήλωσε, «να μην έρθουμε αντιμέτωποι ούτε με το κυκλοφοριακό της πόλης, ούτε με τους επαγγελματίες, που βρίσκονται στις γειτονιές, που είναι οι πιάτσες μας. Είμαστε σε έναν καινούργιο δρόμο συναίνεσης και ειλικρίνειας με τη νέα δημοτική αρχή, για να λύσουμε όλα τα προβλήματα, όσα μπορούμε να λύσουμε. Από εμάς υπάρχει καλή διάθεση και, παρά τις δυσκολίες κατάσταση, που έχει περιέλθει η δουλειά μας, κοιτάζουμε το αύριο με αισιοδοξία, με λιγότερο άγχος και με λιγότερη γκρίνια».

Ανάγκη για συνολική μελέτη και επίλυση των ζητημάτων

Όσον αφορά το ζήτημα της πιάτσας έξω από τα ΚΤΕΛ, εκτίμησε ότι «η αναστολή της μετακίνησης της θέσης αποτελεί την καλύτερη λύση και για εμάς και για το επιβατικό κοινό». Περαιτέρω, υπογράμμισε και ο ίδιος την ανάγκη για διευθέτηση όλων των ζητημάτων, που απασχολούν τον κλάδο. «Θα κοιτάξουμε», τόνισε, «να ξαναδούμε όλο το ζήτημα από την αρχή. Εμείς θα ζητήσουμε στο μέλλον κάποιες καινούργιες θέσεις, για να αποφορτίσουν σε ένα βαθμό τις υπάρχουσες. Επειδή δεν υπάρχει δουλειά, όλες οι πιάτσες του κέντρου είναι γεμάτες με αυτοκίνητα ταξί, τα οποία τα βλέπουν ίσως οι συμπολίτες μας με μισό μάτι, γιατί δεσμεύουν ορισμένες θέσεις για στάθμευσης. Θα προσπαθήσουμε να αποσυμφορίσουμε λίγο το κέντρο από τα ταξί, να βρούμε κάποιες περιφερειακές πιάτσες, που θα εξυπηρετούν καλύτερα και το επιβατικό κοινό της πόλης».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.