Διαμαρτυρια… με λιγους απο την ΑΔΕΔΥ Ροδοπης

Με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις υπαίθριες συναθροίσεις

Μικρή ήταν η ανταπόκριση των μελών της ΑΔΕΔΥ στο κάλεσμα που απεύθυνε η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ροδόπης στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Κεντρική Πλατεία της Κομοτηνής.
 
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε ώστε να δείξουν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο με τίτλο «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις», το οποίο θεωρούν πως επιβάλλει την ουσιαστική απαγόρευση των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων με τρόπο που θυμίζει απολυταρχικά καθεστώτα, στοχοποιώντας και συκοφαντώντας τους εργαζόμενους και καταστρατηγώντας τα δημοκρατικά δικαιώματα.
 
Ελπίζουν πάντως πως η συμμετοχή θα είναι μεγαλύτερη σήμερα Πέμπτη,  στις 7 το απόγευμα, κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου, ενώ το ίδιο απόγευμα έχουν διοργανώσει συγκεντρώσεις και άλλες συλλογικότητες.
 

Πρόφαση ότι το νομοσχέδιο γίνεται για να προστατέψει τα μαγαζιά και τους πολίτες

 
Η κινητοποίηση έχει σαν κύριο θέμα το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή, το οποίο έχει σαν στόχο τον έλεγχο των διαδηλώσεων, σημείωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης κ. Σάββας Κοσκερίδης.
 
Θεωρεί δε πρόφαση από την πλευρά της Κυβέρνησης ότι το νομοσχέδιο γίνεται για να προστατέψει τα μαγαζιά και τους πολίτες, σημειώνοντας πως σε μια ελεύθερη και δημοκρατική κοινωνία πρέπει οι οργανώσεις και τα συνδικάτα να μπορούν απρόσκοπτα να διαδηλώνουν με όποιο τρόπο αυτά ορίζουν.
 

«Η διασφάλιση της τάξης είναι μεν ευθύνη της πολιτείας, αλλά το νομοσχέδιο θυμίζει άλλου είδους εποχές και καθεστώτα, αφήνοντας με ελαστικές διατάξεις περιθώριο ερμηνείας στους ιθύνοντες για να απαγορεύσουν κάθε είδους διαδήλωση» σημείωσε χαρακτηριστικά.
 
Επίσης το νομοσχέδιο αποδίδει ευθύνες στις οργανώσεις, αλλά και ατομικές στους διαδηλωτές, για αυτό και αντιδρούν τα σωματεία του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα. «Δεν φταίνε για την σημερινή κατάσταση και τα κλειστά μαγαζιά ούτε οι οργανώσεις ούτε τα σωματεία, αλλά οι πολιτικές των μνημονίων, για αυτό και δείχνουμε την αντίδρασή μας» τόνισε ο κ. Κοσκερίδης.
 
Τα προβλήματα που ταλανίζουν τον Δημόσιο τομέα δεν περιορίζονται στο θέμα των διαδηλώσεων, ενώ και τοπικά έχει προκύψει ένα θέμα με τη δίωξη που θεωρούν πως γίνεται με την υποχρεωτική μετακίνηση του Γραμματέα της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης, που κατήγγειλε η τοπική ΑΔΕΔΥ.
 
«Οι πρακτικές αυτές της διοίκησης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δεν μας βρίσκουν σύμφωνους και στηρίζουμε το συνάδερφο με κάθε τρόπο για την αποκατάστασή του» τόνισε.
 

Συμπαράσταση από την ΕΝΙΔΥΚ

 
Το παρών στην συγκέντρωση έδωσαν και μέλη της ΕΝΙΔΥΚ, στηρίζοντας τη διαμαρτυρία της ΑΔΕΔΥ, εναντίον αυτού του νόμου ο οποίος, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της κ. Βαγγέλης Ευαγγελόπουλος, θα ακυρωθεί από την πάλη του λαού.
 
Ανέφερε δε πως αρκετά σωματεία έχουν πάρει απόφαση για συγκέντρωση το απόγευμα της Πέμπτης, ζητώντας να αποσυρθεί το νομοσχέδιο αυτό, που έχει σαν στόχο να βάλει στο γύψο κάθε λαϊκή διεκδίκηση.
 

Γ. Τριανταφυλλόπουλος: «Όποιος δεν υποτάσσεται και όποιος υπηρετεί σαν εκπρόσωπος των εργαζομένων το ρόλο του, ουσιαστικά διώκεται»

 
Για αιφνιδιαστική μετακίνηση- Μετάθεση από την Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης που υπηρετεί εδώ και 17 χρόνια, μια δύσκολη υπηρεσία στην οποία θεωρεί πως έχει υπηρετήσει με την ψυχή του, σε μια άλλη υπηρεσία με την οποία δεν έχει ούτε τις γνώσεις, ούτε την εμπειρία για να εργαστεί, μίλησε ο κ. Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος.
 
Έτσι μετατίθεται στο Τμήμα Ελέγχου Υλικών και Ποιότητας Δημοσίων Έργων της Δ/νσης Τεχνικού Ελέγχου στην Κομοτηνή, που αφορά εξειδικευμένους ελέγχους και μετρήσεις, και στο οποίο ακόμα και ειδικευμένοι υπάλληλος θα έπρεπε, κατά την άποψή του, να εκπαιδευτεί για ένα διάστημα πριν αναλάβει τα καθήκοντά του.
 
«Αυτό τελικά αποβαίνει εις βάρος των πολιτών» σημείωσε, μιας και μετακινείται και ο αναπληρωτής προϊστάμενος του τμήματος Ελέγχου Υλικών στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος, που είναι ο μοναδικός που είχε τη συσσωρευμένη εμπειρία και τις γνώσεις για τις δειγματοληψίες, και έτσι θεωρεί πως δύσκολα από εδώ και πέρα η υπηρεσία θα μπορέσει να επιτελέσει το έργο της.
 
Η απόφαση δεν έχει κάποια συγκεκριμένη αιτιολογία, πέρα από τις υπηρεσιακές ανάγκες, για αυτό και ζητά να μάθει ποιες είναι αυτές που οδηγούν σε αυτή την απόφαση.
 
Θεωρεί πάντως πως η εξέλιξη αυτή αποτελεί συνδυασμό πολλών πραγμάτων, με κυριότερο να είναι η συνδικαλιστική δίωξη.
 
«Όποιος δεν υποτάσσεται και όποιος υπηρετεί σαν εκπρόσωπος των εργαζομένων το ρόλο του, ουσιαστικά διώκεται» ανέφερε, αναρωτώμενος γιατί λίγο πριν αναλάβει τη διεύθυνση της υπηρεσίας τον απομακρύνουν από αυτή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.