Διαμαρτυρια κατοικων Ανω Βυρσινης

Με επιστολή διαμαρτυρίας προς την εφημερίδα κάτοικοι της Άνω Βυρσίνης διαμαρτύρονται εκφράζοντας την δυσαρέσκειά τους προς τους φορείς του νομού για την αδιαφορία που έδειξαν στο θέμα της καταπάτησης δημόσιων δασικών εκτάσεων από συγκεκριμένο κάτοικο της Άνω Βυρσίνης.

Στην επιστολή τονίζονται τα εξής:

«Οι παρακάτω υπογράφοντες αυτήν την επιστολή διαμαρτυρίας μας, θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας, προς την Δ/νση Δασών και όλες τις συναρμόδιες αρχές, δια την αδιαφορία τους που έδειξαν στην καταπάτηση δημοσίων δασικών εκτάσεων από συγκεκριμένο κάτοικο της Άνω Βυρσίνης.

Συγκεκριμένα, καταγγέλλουμε κάθε εμπλεκόμενη αρχή για την αδιαφορία τηςς στην καταπάτηση Δημόσιων εκτάσεων, περάσματα ζωτικής σημασίας για εμάς τους προβατοτρόφους και αγρότες αλλά και κάθε ευσυνείδητου πολίτη αυτής της χώρας. Αιτούμε από όλες τις αρμόδιες αρχές να ενεργοποιήσουν τον νόμο που αφορά σε αυτό το τόσο καυτό θέμα για εμάς.

Καλούμε με την παρούσα μας επιστολή τη Δ/νση Δασών, την Περιφέρεια ΑΜΘ, τη Νομαρχία Ροδόπης, την Κοινότητα Οργάνης να αναλάβουν από κοινού δράση ενεργοποίησης της έννομης τάξης, και ενεργοποίησης μέτρων ασφαλείας.

Καλούμε τον συγχωριανό μας κ. Τσολάκ Αχμέτ, πρώτον να σταματήσει να προκαλεί και να απειλεί ότι έχει με το μέρος του κάποιο κομματικό μηχανισμό ή να λασπώνει αρχηγούς Κομμάτων, και δεύτερον να εξέλθει από τις οργωμένες εκτάσεις και να αφήσει στην ησυχία τους ανθρώπους επιφέροντας αυτή την αναστάτωση. Του είναι γνωστό ότι αυτές οι εκτάσεις είναι επί αιώνες εκτάσεις βοσκής και κοινών συμφερόντων του οικισμού, απειλεί δε ότι έχει συμβόλαια του Οθωμανικού Καθεστώτος.

Μας είναι όντως δύσκολο να κατανοήσουμε την αρμοδιότητα και αποστολή του δασοφύλακά μας, να καταγράφει τον ταλαίπωρο κάτοικο που μεταφέρει ένα ξερό ξύλο και να μην επιτηρεί τους κακόβουλους καταπατητές και να τους ανακαλεί στην έννομη τάξη. Η μήπως υπάρχει κάποιο σχέδιο συμπαιγνίας μεταξύ του θύτη και του παρακολουθητή, να μας εποπτεύουν από κοινού και με καλύτερη άνεση.

Καλούμε τους βουλευτές του Νομού μας, τον κ. Γενικό Γραμματέα της περιφέρειας ΑΜΘ, τον κ. Νομάρχη Ροδόπης και την κοινότητα Οργάνης να στηρίξουν από κοινού αυτή μας την προσπάθεια της διάσωσης των καταπατημένων εκτάσεων και την επιβολή έννομης τάξης στη φιλήσυχη αυτή περιοχή μας.

Επιφυλασσόμεθα και για κάθε νόμιμη οδό, ώστε να μη διαταραχθεί η υπάρχουσα κατάσταση στον οικισμό μας. Είμαστε βέβαιοι ότι θα δραστηριοποιηθεί ο κατάλληλος μηχανισμός του κράτους ώστε να δικαιωθεί το κοινό αίσθημα.

Με τιμή

Η επιτροπή κατοίκων του οικισμού της Άνω Βυρσίνης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.