Διαμαχες και αντιμαχιες στην Εργοαναπτυξη ΑΜΘ

Διαβεβαιώσεις ότι συνεχίζει κανονικά η επένδυση στα Λουτρά Ελευθερών στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ

Σε διαμάχη με ένα από τους εργαζομένους για τη μισθοδοσία, βρίσκεται η Εργοανάπτυξη ΑΜΘ, ενώ δεν υπάρχουν, τουλάχιστον εις γνώση τους, θέματα με την πορεία της επένδυσης στα Λουτρά των Ελευθερών, τα οποία διαχειρίζεται η εταιρεία.
 
Την ίδια ώρα η εισαγγελία διερευνά καταγγελίες που έγιναν με αφορμή την πρόσληψη Γενικού Διευθυντή, ενώ βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο λόγω της αποχώρησης από την προεδρία του κ. Αλέξανδρου Ιωσηφίδη.
 
Αυτό τονίστηκε κατά τη διάρκεια απάντησης σε επερώτηση που κατέθεσαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο οι περιφερειακού Σύμβουλοι της «Κοινωνικής Συμμαχίας» κ. Φώτης Καραλίδης, Αρχέλαος Γρανάς και Αναστάσιος Τσαλδαρίδης.
 
Την ερώτηση εισηγήθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος της Κοινωνικής Συμμαχίας κ. Αναστάσιος Τσαλδαρίδης, ο οποίος σημείωσε πως η απάντησή της καθυστέρησε περίπου τρείς μήνες, κάτι που είχε συμβεί και την προηγούμενη φορά που κατέθεσαν επερώτηση για την Εργοανάπτυξη.
 
Για το θέμα, σημείωσε, έχουν υπάρξει πολλές αναφορές και στο τύπο, για άσκηση ποινικής δίωξης, για επίσχεση εργασίας των εργαζομένων και άλλα προβλήματα. Για αυτό, και έχοντας περάσει τρείς μήνες από την επερώτηση, ρώτησε αν αληθεύει πως οι δύο εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας και από πότε, αν έχουν υπάρξει δικαστικές αποφάσεις και έχουν ξεκινήσει κατασχέσεις, πόσα χρήματα τους χρωστά η εταιρεία και αν σκοπεύει να τους επαναφέρει στις θέσεις εργασίας τους.
 
Επίσης ζήτησε να μάθει αν η σύμβαση που έχει υπογραφεί με τον επενδυτή για τα Λουτρά των Ελευθερών προβλέπει τη φύλαξη αλλά και την καθαριότητα του χώρου ως την υλοποίηση της επένδυσης, σε ποιο στάδιο βρίσκονται τυχόν έρευνες της εισαγγελίας για την υπόθεση και ποιες οι οφειλές της Εργοανάπτυξης, προς πού και πώς αυτές θα καλυφθούν, αλλά και ποια η κατάσταση της εταιρείας και πότε θα συγκληθεί το ΔΣ της. 

Κατασκευασμένα δημοσιεύματα βλέπει ο Περιφερειάρχης 

Απαντώντας ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος σημείωσε πως, όχι για πρώτη φορά, κατασκευάζονται δημοσιεύματα για να γίνονται επερωτήσεις στο περιφερειακό Συμβούλιο και αυτό θεωρεί πως συμβαίνει στο θέμα της Εργοανάπτυξης.
 
Όπως σημείωσε ο κ. Μέτιος, η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την αξιοποίηση των Λουτρών ήταν μια επιτυχία και μια σωστή απόφαση του ΔΣ, και μέριμνα όλων είναι να βοηθήσουν να προχωρήσει αυτή η επένδυση.
 
Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν προβλήματα στην εταιρεία, τόνισε, με ένα από τους δύο εργαζόμενους, που έχει με την εταιρεία σύμβαση αορίστου χρόνου, να εκδίδει διαταγή πληρωμής, ύψους περίπου 25.000 ευρώ, και η διοίκηση εξετάζει τις νομικές διαστάσεις αυτής της επιθετικής ενέργειας, με δεδομένο ότι εδώ και αρκετά χρόνια η εταιρεία δεν έχει ενεργητικό αντικείμενο, δε συμμετέχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα, αλλά διαθέτει δύο εργαζόμενους με σύμβαση εργασίας, σε αντίθεση με άλλες ανάλογες εταιρείες, όπως η Αναπτυξιακή Ροδόπης, που πληρώνονται με συμβάσεις έργου.
 
Στον εργαζόμενο έχει προταθεί να γίνει εξωδικαστικός συμβιβασμός, στον οποίο δεν ανταποκρίθηκε, και αγνόησε τις όποιες προσκλήσεις για να βρεθεί συμβιβαστική λύση. Για αυτό και έχει ζητήσει την άσκηση από πλευράς της εταιρείας του δικαιώματος καταγγελίας της σύμβασης στον συγκεκριμένο εργαζόμενο.Τόνισε πάντως πως ο δεύτερος εργαζόμενος δεν έχει εγείρει τέτοιες αξιώσεις, και συνεργάζεται με το ΔΣ.
 
Υποσχέθηκε δε πως θα επανέλθει στο θέμα στην επόμενη συνεδρίαση. 

Προχωρά, σύμφωνα με τον κ. Ιωσηφίδη, η επένδυση 

Από την πλευρά του ο μέχρι πρόσφατα πρόεδρος της Εργοανάπτυξης, κ. Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, αφού σημείωσε πως ένας εκ των επερωτώντων, ο κ. Γρανάς, ήταν στο ΔΣ της επιχείρησης όταν αυτός ανέλαβε την προεδρία, απάντησε πως μόνο ο ένας εργαζόμενος έχει προχωρήσει σε επίσχεση, από τις 26 Φεβρουαρίου, ο οποίος εξέδωσε και τη διαταγή πληρωμής.
 
Όσο για τα Λουτρά Ελευθερών, η σύμβαση που έχει υπογραφεί με τον επενδυτή προβλέπει τη φύλαξη και την καθαριότητα του χώρου, ενώ δεν προκύπτει από πουθενά ότι δεν προχωρά η επένδυση.
 
Για την έρευνα της εισαγγελίας, ο κ. Ιωσηφίδης σημείωσε πως η εισαγγελία ερευνά, σε προκαταρκτικό στάδιο, μια «ψευδεπώνυμη καταγγελία, άνανδρη και ανήθικη» όπως τη χαρακτήρισε, που έχει γίνει εις βάρος και των 7 μελών του ΔΣ, σχετικά με την παράνομη, σύμφωνα με την καταγγελία, πρόσληψη του Γενικού Διευθυντή.
 
Επίσης έχει κατατεθεί μήνυση και στον ίδιο, με την ιδιότητα του προέδρου, για τη μη καταβολή μισθών στον εργαζόμενο.
 
Σύμφωνα με τον κ. Ιωσηφίδη, οι οφειλές της Εργοανάπτυξης είναι στους δύο εργαζομένους, στον ΕΦΚΑ, και διάφορα ποσά σε τρίτους, όμως όσο το δυνατόν ελεγχόμενα. Πάντως ο ίδιος παραδέχθηκε ότι όντως δε έχουν γίνει κάποια συμβούλια λόγω έλλειψης απαρτίας, ενώ και ο ίδιος έχει παραιτηθεί από την προεδρία της εταιρείας από τα μέσα Ιουλίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.