Διαλογος στο τοπικο ΠΑΣΟΚ ενοψει της συνδιασκεψης της Δημοκρατικης Συμπαραταξης

Κάλεσμα προς την κυβέρνηση για συνεννόηση τουλάχιστον στις μείζονες πολιτικές

Να ανοίξουν διάλογο συνεννόησης, για τις μείζονες τουλάχιστον πολιτικές, όπως είναι οι πολιτικές για την ανάπτυξη, κάλεσε τις δυνάμεις που συγκροτούν την κυβέρνηση ο βουλευτής Σερρών με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, κ. Μιχάλης Τζελέπης, από την Κομοτηνή όπου βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, για να μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση της τοπικής νομαρχιακής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ. Η συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, διοργανώθηκε ενόψει της πολιτικής-προγραμματικής συνδιάσκεψης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η οποία θα λάβει χώρα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το προσεχές σαββατοκύριακο και φιλοδοξεί να σηματοδοτήσει την αφετηρία εξελίξεων για την ανασύσταση του κεντρώου χώρου.

Μιχάλης Τζελέπης
 
«Εμείς ήδη ετοιμαζόμαστε να προτάξουμε το ιδεολογικοπολιτικό οπλοστάσιο της σοσιαλδημοκρατίας, για να βγούμε μια ώρα γρηγορότερα από την κρίση»

Ενόψει της επικείμενης συνδιάσκεψης, ο κ. Τζελέπης απηύθυνε κάλεσμα σε όλες τις όμορες πολιτικές δυνάμεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού δημοκρατικού χώρου, όπου ο κύριος ιδεολογικός άξονας είναι αυτός της σοσιαλδημοκρατίας. «Το εγχείρημα της ανασυγκρότησης και της ανασύστασης της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης», υπογράμμισε, «είναι οριοθετημένο ανάμεσα στον ακραίο νεοφιλελευθερισμό της Δεξιάς και στον λαϊκισμό της Αριστεράς». «Εμείς ήδη ετοιμαζόμαστε να προτάξουμε το ιδεολογικοπολιτικό οπλοστάσιο της σοσιαλδημοκρατίας», προσέθεσε, «για να βγούμε μια ώρα γρηγορότερα από την κρίση και, επάνω σε ένα σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης της χώρας, να προχωρήσουμε στην επόμενη ημέρα».

«17 μήνες κυβερνά πλέον η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά ούτε αναπτυξιακός νόμος έχει έρθει, ούτε σχέδιο και στρατηγική αναπτυξιακής ανασυγκρότησης της χώρας έχει υπάρξει»

Ο κ. Τζελέπης εμφανίστηκε προβληματισμένος, με βάση τις σημερινές συνθήκες, για τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας. Επιδιδόμενος σε αυστηρή κριτική κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «μετά από τις διαπραγματεύσεις του 2015, που είναι νωπές στη μνήμη του λαού, οι δημιουργικές ασάφειες και οι διαπραγματεύσεις του κ. Βαρουφάκη που μας οδήγησαν σε μία δανειακή σύμβαση 86 δις και σε επιπλέον μέτρα 3,6 δις το 2015, συν 5,4 δις το τρίτο μνημόνιο, συν 3,6 δις που συμφώνησαν για το τέταρτο μνημόνιο, για το οποίο μάλιστα θριαμβολογούν οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος, δυστυχώς δεν βλέπω προοπτικές ανάπτυξης». «17 μήνες κυβερνά πλέον η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», επισήμανε, «αλλά ούτε αναπτυξιακός νόμος έχει έρθει, ούτε σχέδιο και στρατηγική αναπτυξιακής ανασυγκρότησης της χώρας έχει υπάρξει». «Θέλω να πιστεύω», συνέχισε, «ότι την τελευταία στιγμή στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα επικρατήσει το πατριωτικό και το εθνικό συμφέρον απέναντι στο κομματικό και στην πολιτική τους και προσωπική επιβίωση. Επιβάλλεται εδώ και τώρα να υπάρξει ένας διάλογος, μία εθνική συνεννόηση, για μεγάλες και μείζονες πολιτικές όπως είναι η ανάπτυξη. Κανείς δε λέει να υπάρξει συγκυβέρνηση. Ας κυβερνήσουν αυτές οι ετερόκλιτες δυνάμεις, η λαϊκιστική Αριστερά με την εθνικολαϊκιστική Δεξιά, που αποφάσισαν να διαχειριστούν τις τύχες της χώρας, αλλά από την άλλη πλευρά ας ανοίξουν τον διάλογο συνεννόησης που είναι αναγκαίος όσο ποτέ άλλοτε για τη χώρα».

Αδάμ Αδαμίδης
 
«Ο καθένας μπορεί να κάνει την ανάλυση της κατάστασης, που επικρατεί στη χώρα, και να δραστηριοποιηθεί από το δικό του μετερίζι»

Στην εκδήλωση, εκτός από τοπικά στελέχη και φίλους του κόμματος, μεταξύ των οποίων ο πρώην βουλευτής Ροδόπης με το ΠΑΣΟΚ, κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν, παρέστησαν και μίλησαν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Αβραμίδης, μέλος ΔΗΜΑΡ, και Αδάμ Αδαμίδης από τις Κινήσεις Πολιτών. «Το ερχόμενο σαββατοκύριακο η Δημοκρατική Συμπαράταξη ξεκινά μια προσπάθεια ουσιαστικής επανένωσης του ευρύτερου χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της σοσιαλδημοκρατίας», τόνισε στη δήλωσή του ο κ. Αδαμίδης, «αλλά βεβαίως απευθυνόμαστε και σε όλους τους ενεργούς πολίτες», επισήμανε, «οι οποίοι αντιμετωπίζουν μια καθημερινότητα δύσκολη και πρέπει να ενεργοποιηθούν». «Ο καθένας από την πλευρά του μπορεί να κάνει την ανάλυση της κατάστασης, που επικρατεί στη χώρα», συνέχισε, «και να δραστηριοποιηθεί από το δικό του μετερίζι». «Εμείς ως Δημοκρατική Συμπαράταξη απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες που αγωνιούν για ένα καλύτερο αύριο», κατέληξε, «ώστε να έρθουν να καταθέσουν τις απόψεις τους και να συμμετάσχουν στο όλο εγχείρημα».
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.