Διακριθηκε η μουσικη ομαδα του Μειονοτικου Γυμνασιου – Λυκειου Κομοτηνης

Αποσπώντας το πρώτο βραβείο στους αγώνες τέχνης των εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη

Το πρώτο βραβείο στην κατηγορία της μουσικής των πανελλήνιων αγώνων τέχνης που διοργανώνουν τα εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη κέρδισε η μουσική ομάδα του Μειονοτικού Γυμνασίου – Λυκείου Κομοτηνής.
 
Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν για 4η συνεχόμενη χρονιά με την έγκριση του ΥΠΠΕΘ, απευθυνόμενοι σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου της Ελλάδας και της Ομογένειας, ενώ έχουν ως στόχο την καλλιέργεια της καλλιτεχνικής έκφρασης, καθώς και την ανάδειξη της τέχνης στην σύγχρονη εποχή.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά διαγωνίσθηκαν 37 σχολεία από όλη την Ελλάδα, ενώ για τα βραβεία απεφάνθη τριμελής επιτροπής, η οποία εξέτασε την δουλειά των νεαρών μαθητών.
 
Τους αγώνες παρουσίασαν οι κ.κ. Παναγιώτης Κουντουράς, σκηνοθέτης και Σωφρόνης Ζαφειριάδης, απόφοιτος του 2016 των εκπαιδευτηρίων και φοιτητής της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, καθώς και οι μαθητές κ.κ. Βαγγέλης Λαζαρίδης και Νίκος Κηπουρός, ενώ οι μαθητές που διακρίθηκαν βραβευθήκαν σε ειδική τελετή στις 24 Φεβρουαρίου.
 
Φέτος η Περιφέρεια ΑΜ-Θ είχε πολλούς εκπροσώπους, οι οποίοι ανέδειξαν το ταλέντο τους στο θέατρο, την ποίηση, τη μουσική (μουσικά και χορωδιακά σύνολα), τη ζωγραφική και τη φωτογραφία.
 
 Εκτός από το Μειονοτικό Γυμνάσιο – Λύκειο, οι μαθητές του οποίου διαγωνίσθηκαν στις κατηγορίες της μουσικής, της ζωγραφικής και της φωτογραφίας, συμμετείχαν, επίσης, το 3ο ΓΕΛ Καβάλας, στις κατηγορίες του θεάτρου και της ποίησης, το 2ο και 5ο Γυμνάσιο Ξάνθης, στις κατηγορίες θεάτρου, ζωγραφικής και φωτογραφίας και ζωγραφικής αντίστοιχα, το 1ο ΓΕΛ Ξάνθης, στην κατηγορία μουσική, καθώς και  το Ιδιωτικό Εκπαιδευτήριο Άξιον που δοκίμασε τις δυνάμεις του στις κατηγορίες της ζωγραφικής και της φωτογραφίας. Χ.Κ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.