Διακρισεις και εμπειριες για τους παλαιστες του ΑΣ Δημοκριτειο

Οι αθλητές του τμήματος πάλης συμμετείχαν σε 3 αγώνες το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου

Με διακρίσεις και πολλές εμπειρίες επέστρεψαν από την Τύνιδα, η οποία φέτος φιλοξένησε από 2 έως και 5 Μαΐου τη φετινή διοργάνωση του Μεσογειακού πρωταθλήματος πάλης, δύο αθλήτριες του τμήματος πάλης του ΑΣ Δημοκρίτειο, η Αθηνά Γιαγτζόγλου και η Μαρία Νταμοτσίδου.
 
Τα κορίτσια πάλεψαν καλά, είχαν πολύ δυνατούς αντιπάλους, σημείωσε ο προπονητής τους κ. Θόδωρος Καρυπίδης, με την Μαρία Νταμοτσίδου, που πάλεψε στις Κορασίδες στα 62 κιλά, να έρχεται 2η, κάνοντας πολύ καλό αγώνα.
 
Η Αθηνά Γιαγτζόγλου πάλεψε στην κατηγορία των κάτω των 23 και κέρδισε στον πρώτο αγώνα την 4η αθλήτρια στην πάλη στην Ευρώπη, όμως ηττήθηκε στον ημιτελικό από αθλήτρια από την Τυνησία η οποία είχε έρθει δεύτερη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, και δεν μπόρεσε να προχωρήσει, φτάνοντας στην 4η θέση της κατάταξης.
 
Παρόλα αυτά οι εμπειρίες τους ήταν πολύ σημαντικές, και θα αποτελέσουν παρακαταθήκη για το μέλλον. 

Χάλκινο μετάλλιο στο Διεθνές τουρνουά Παίδων Κορασίδων 

Μερικές μέρες μετά, ο Χαράλαμπος Αυτοφορίδης ταξίδεψε στο διεθνές τουρνουά Παίδων – Κορασίδων που διεξήχθη στο Βουκουρέστι από 9-13 Μαΐου, όπου στα 80κ. της ελευθέρας επικράτησε με 10-6 του Ερμπολάτοφ (Καζακστάν) και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.
 
Το τουρνουά αυτό αποτελούσε προετοιμασία για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα και αποτελούσε σημαντική εμπειρία, μιας και τους αθλητές με τους οποίους αγωνίστηκε, θα συναντήσει στους αγώνες που θα γίνουν στις αρχές Ιουλίου. 

Διακρίσεις και για τους μικρότερους αθλητές του συλλόγου 

Τέλος στις 11-12 Μαΐου πραγματοποιήθηκε το πανελλήνιο τουρνουά για παιδιά ηλικίας 11- 13 ετών, όπου το τμήμα συμμετείχε με 4 αθλητές.
 
Την πρώτη θέση, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, κατέλαβαν τόσο η Αγάπη Αμπελίδουστα 47 κιλά όσο και ο Απόστολος Τρίτσκας στην κατηγορία των 48 κιλών.
 
Ο Θόδωρος Τρίτσκας ήρθε τρίτος στην κατηγορία των 34 κιλών, και τέλος ο μικρότερος όλων, ο Θανάσης Πάτσος, πήρε την 7η θέση στα 34 κιλά, μιας και όπως σημείωσε ο προπονητής, ξεκίνησε να παλεύει καλά, αλλά έκανε ένα μικρό λάθος και δεν μπόρεσε να συνεχίσει. 

Συνεχίζονται οι αγώνες και η προετοιμασία 

Σήμερα Πέμπτη αναχωρούν δύο άτομα από το Τμήμα, η Αγάπη Αμπελίδου στην κατηγορία των 46 κιλών και η Νικολέτα Μπάρμπα στην κατηγορία των 66 κιλών, για την Κροατία, όπου θα γίνει ένα μεγάλο τουρνουά, πριν το Πανευρωπαϊκό της κατηγορίας τους, που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουνίου. Το τουρνουά θα βοηθήσει να προετοιμαστούν για το Πανευρωπαϊκό, παλεύοντας με αθλητές που πιθανότατα θα συναντήσουν.
 
Τα κορίτσια, σημείωσε ο κ. Καρυπίδης, είναι σε πολύ καλή φόρμα, όμως, όπως πάντα, το πώς θα πάνε θα το δείξει η παλαίστρα
 
Από την άλλη συνεχίζουν την προετοιμασία των αθλητών τους για τα πρωταθλήματα, έχοντας πλέον αθλητές όλων των ηλικιών, με συμμετοχή στα Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα σε Κορασίδες, Παίδες, Νεανίδες, και άλλους.
 
Ο κ. Καρυπίδης ευχαρίστησε για την στήριξή τους ώστε να συμμετέχουν οι αθλητές στους αγώνες αυτούς τον Παντελή Πηλικίδη, το Μάρκο Γραμμενίδη, το ΚΤΕΛ Κομοτηνής και τα Τυροκομικά Δουκίδη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.