Διακρισεις και εμπειριες για τον ΑΣ Δημοκριτειο

Με πέντε αθλητές συμμετείχε το τμήμα πάλης του συλλόγου στο παιδικό τουρνουά πάλης - Δύο από τους αθλητές του συλλόγου κατέκτησαν την πρώτη θέση

Με διακρίσεις αλλά και εμπειρίες επέστρεψαν από το παιδικό τουρνουά Ανάπτυξης, στο οποίο συμμετείχαν περίπου 160 αθλητές, που εδώ και δύο χρόνια πραγματοποιεί η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης, οι αθλητές του τμήματος πάλης του ΑΣ Δημοκρίτειο.
 
Από τους αθλητές του συλλόγου που συμμετείχαν στο τουρνουά, το οποίο κατέδειξε τη δυναμική που έχει η πάλη πλέον στη χώρα μας λόγω και της συμμετοχής αλλά και της ποιότητας των αθλητών, δύο κατέκτησαν την πρώτη θέση, η Αγάπη Αμπελίδου στα 28 κιλά, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση κατακτώντας για δεύτερη φορά την πρώτη θέση και ο Γιώργος Βαρντανιάν στα 47 κιλά, ο οποίος μάλιστα πάλεψε σε μια κατηγορία πάνω από αυτή που είναι, μιας και όπως σημείωσε ο προπονητής κ. Θόδωρος Καρυπίδης, είχε παλέψει πέρυσι με τα παιδιά της κατηγορίας (41 κιλά) και τους είχε νικήσει εύκολα, για αυτό και με τη σύμφωνη γνώμη του πήγαν μια κατηγορία πιο πάνω, με τον αθλητή να ανταποκρίνεται σε αυτή την «πρόκληση» πολύ καλά καθώς κατάφερε να επιβληθεί των αντιπάλων του και να πάρει την πρώτη θέση, απέναντι μάλιστα σε δυνατό ανταγωνισμό.
 
Στις υπόλοιπες διακρίσεις του Συλλόγου στη διοργάνωση, την τρίτη θέση κατέλαβαν ο Ιωαννίδης Σπυρίδων στα 24 κιλά, κατηγορία πάνω από το βάρος του (18 κιλά), κάνοντας καλή εμφάνιση, δείχνοντας δυνατότητες στην τεχνική του η οποία ο κ. Καρυπίδης θεωρεί πως θα βελτιωθεί και με την ηλικία ενώ τρίτοι αναδείχτηκαν και οι Κασαπιδης Νίκος στα 34 κιλά και Κωστάκης Χρήστος στα 47 κιλά, με τον προπονητή να τονίζει πως δεν κατάφεραν, ίσως και λόγω άγχους, να ανοιχτούν και να παλέψουν σύμφωνα με αυτό που μπορούν να κάνουν.
 
Η οργάνωση αυτή ουσιαστικά ανοίγει την εποχή των διαγωνισμών για το σύλλογο, μιας και την 1η Μαρτίου ο Χρήστος Σκόνδρας θα συμμετάσχει σε Διεθνές τουρνουά που διοργανώνει η FILA στο Ιράν, ενώ στις 5-6 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παμπαίδων Α-Β, όπου ο σύλλογος θα συμμετάσχει με 6 αθλητές, τους Χρήστο Κωστάκη, Νίκο Αμπελίδη, Αργύρης Γκρηγκοριάν, Χαράλαμπο Αυτοφορίδη, Κωνσταντίνο Αυτοφορίδη και Μαρία Νταμουτσίδου,
ενώ ετοιμάζονται και για το διεθνές τουρνουά της FILA στο Γκολόποβο στη Βουλγαρία.
 
Βέβαια όπως τόνισε ο κ. Καρυπίδης η προετοιμασία γίνεται με προβλήματα, μιας και έχουμε πολλά κρούσματα γρίπης, όμως υπάρχουν πολλές ελπίδες πως ο σύλλογος για ακόμα μια φορά θα έχει αρκετούς αθλητές με διακρίσεις, ενώ μάλιστα ο σύλλογος έχει φέτος βλέψεις για συμμετοχή των αθλητών του τόσο στο πανευρωπαϊκό όσο και στο παγκόσμιο.
 
Ο προπονητής εξέφρασε τέλος και το παράπονό του για το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία υποστήριξη από την πολιτεία, όπου πλέον μετά τις πολλές φορές που βρήκε κλειστές πόρτες έχει σταματήσει να απευθύνεται.
Υπάρχουν όμως κάποιοι ιδιώτες οι οποίοι έχουν ενισχύσει το σύλλογο ώστε να μπορέσει να συμμετάσχει στα τουρνουά και τους αγώνες, κάτι δύσκολο λόγω της οικονομικής κατάστασης. Αυτοί είναι το art-bar Bicicleta, και οι ιδιοκτήτες του κ. Παντελής Πηλικίδης και Σταύρος Γιαχτσής, που ακόμα και σε δύσκολες στιγμές δεν έχουν πει ποτέ όχι, καθώς και το καφέ μπαρ Έλα και συ, το ΚΤΕΛ Κομοτηνής, το βενζινάδικο Marco και το καφέ El Clasico. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.