Διακοσμητικη παραμενει η απαγορευση των φορτηγων εκτος Εγνατιας

Συνεχίζουν να κινούνται στο παράλληλο επαρχιακό δίκτυο παρά την νομοθεσία

Το πρόβλημα της διέλευσης των φορτηγών στην Εθνική οδό Κομοτηνής-Ξάνθης, αποτελεί εδώ και χρόνια μείζον θέμα, μετά την εγκατάσταση των διοδίων στο ύψος των Αμαξάδων, με το βάρος της κίνησης να πέφτει στην Εθνική Οδό Κομοτηνής Ξάνθης που διέρχεται από το Πόρτο Λάγος.
 
Πολλοί οδηγοί φορτηγών επιλέγουν αυτό το δρόμο για να αποφύγουν τα διόδια, δημιουργώντας όμως πολλαπλά προβλήματα και κινδύνους στη διέλευση των υπολοίπων οχημάτων, πέρα φυσικά από τη φθορά στο οδόστρωμα.
 

Για αυτό το λόγο ψηφίστηκε και ο νόμος Ν.4388/16, ενώ με υπουργική απόφαση εφαρμόστηκε η απαγόρευση διέλευσης οχημάτων άνω των 3,5t στο παράπλευρο οδικό δίκτυο της χώρας μας, καθώς επίσης και οι αυστηρές κυρώσεις που θα επιβάλλονται σε περίπτωση παραβίασης των απαγορευτικών αυτών μέτρων και την επιτόπου καταβολή προστίμου.
 
Παρά το γεγονός όμως πως φέτος το καλοκαίρι υπήρξε μια προσπάθεια για έλεγχο των φορτηγών που κινούνται από το παράπλευρο δίκτυο, αυτά δυστυχώς φαίνεται ότι συνεχίζουν να κινούνται, επιβαρύνοντας την κίνηση, ιδιαίτερα σε μια εποχή που στο δίκτυο κινούνται πολλά οχήματα, είτε φορτηγά είτε τρακτέρ με πλατφόρμες που παραδίδουν βαμβάκια για εκκόκκιση.
 

 

Να σημειώσουμε πως υπάρχουν εξαιρέσεις για φορτηγά που κινούνται για την τροφοδοσία ή για παραλαβή και παράδοση εμπορευμάτων σε σημεία εκτός Εγνατίας, όμως αυτά δυστυχώς φαίνεται να αποτελούν την εξαίρεση και όχι τον κανόνα.
 
Αυτό δείχνει για ακόμη μια φορά πως τα προβλήματα αυτής της χώρας δεν είναι οι νόμοι, αλλά η σωστή και κυρίως η συνεχής εφαρμογή τους. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.