Διακοπτει την χορηγηση φαρμακων στους ασφαλισμενους του ΟΠΑΔ απο τις 11 Μαη

Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του ΟΠΑΔ ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης κάνει γνωστή την πρόθεσή του να σταματήσει την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων από τις 11 του Μάη αν δεν πληρώσουν αυτά που υποσχέθηκαν.
Στην επιστολή τονίζονται τα εξής:

«Με πλήρη επίγνωση λόγων και πράξεων και μετά από επανειλημμένες αναβολές εφαρμογής της διακοπής χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει στους ασφαλισμένους του ταμείου σας (1/3, 1/4, 1/5 ), καθαρά για να σας δώσουμε τα χρονικά περιθώρια να υλοποιήσετε τις υποσχέσεις σας αλλά και αυτών του Υπουργείου Υγείας, καθώς και για να μη βάλουμε τους ασθενείς σε δύσκολες και οικονομικά επώδυνες καταστάσεις, βρισκόμαστε στην δυσάρεστο θέση να σας ανακοινώσουμε ότι από 11-5-2011 διακόπτουμε την επί πιστώσει χορήγηση, αν δεν έχουν πληρωθεί οι μήνες που μας υποσχεθήκατε ότι θα τακτοποιούσατε εντός του πρώτου 20/ημέρου του Απριλίου.

 

Σε ερώτησή μας στην τοπική ΥΠΑΔ δεν μας δόθηκε απάντηση για προβλεπόμενη ημερομηνία πληρωμής μας. Από την πλευρά μας δηλώθηκε ότι θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην πληρωμή των φαρμακείων καθώς οι οφειλές προς τα φαρμακεία εμπεριέχουν πολύ μεγάλο ποσοστό κεφαλαίων, αναγκαίων για να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας στους προμηθευτές μας, την εφορία και στις τράπεζες.

 

Επειδή, έστω και αργά, προτιθέμεθα να διασώσουμε έστω και κάποια ίχνη της χαμένης αξιοπρέπειάς μας αλλά και του επαγγελματικού και επιστημονικού μας κύρους, που τόσο έχουν απαξιωθεί τον τελευταίο καιρό από την Διοίκηση αλλά και με τις τοποθετήσεις αρμοδίων πολιτικών προσώπων, αναγκαζόμαστε με λύπη μας να προχωρήσουμε σ΄ αυτό το μέτρο».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.