Διακοπη της λειτουργιας του λατομειου της Δυμης ζητα ο Γκαληπ Γκαληπ

Τα μέτρα που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για να σταματήσει η λειτουργία του λατομείου της Δύμης στο Δήμο Σώστη ώστε να εκλείψουν τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή ζητά να μάθει με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ ο βουλευτής Ροδόπης Γκαλήπ Γκαλήπ.

Η ερώτηση έχει ως εξής:

“Σοβαρά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Δήμου Σώστη και κυριότερα του χωριού Δύμη, από τη συνέχιση της λειτουργίας του λατομείου στην περιοχή, αλλά και την αύξηση των εργασιών του τα τελευταία χρόνια, παρότι τα έργα (Εγνατία Οδός) έχουν σχεδόν τελειώσει.

Ενδεικτικά θα σας αναφέρω ότι από τις συνεχείς εκρήξεις, που σημειώνονται στο εν λόγω λατομείο έχουν προκληθεί ρωγμές σε πολλά από τα σπίτια της περιοχής, ενώ τείνουν να εξαφανισθούν οι υδάτινοι πόροι με απρόβλεπτες, όπως είναι ευνόητο, συνέπειες για τους κατοίκους.

Εξάλλου οι εργασίες τριβής στο λατομείο δημιουργούν τεράστιες ποσότητες σκόνης η οποία επικάθεται στα γύρω βοσκοτόπια με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η βοσκή των ζώων, ενώ κάθε χρόνο καταστρέφει την παραγωγή κερασιών, που είναι από τα καλύτερα στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα η οικονομία της περιοχής να καταρρέει.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Τι μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε να σταματήσει η λειτουργία του λατομείου στην περιοχή Δύμη – Σώστη, καθόσον, όπως προανέφερε, έχουν τελειώσει τα έργα στην περιοχή αυτή, ώστε να εκλείψουν τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί τόσα χρόνια στους κατοίκους της εν λόγω περιοχής.

Ο ερωτών βουλευτής

Γκαλήπ Σ. Γκαλήπ”

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.