Διαγωνιστικη ομαδα σεφ εχει αποκτησει η Κομοτηνη

Με στόχο να προάγει και να αναδείξει την κουζίνα της περιοχής, με συμμετοχή σε διαγωνισμούς

Μια διαγωνιστική ομάδα, που αποτελείται από 18 άτομα, μαθητές και σεφ, όλων των τύπων μαγειρικής, έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα στην Κομοτηνή, με στόχο τη συμμετοχή τους σε διαγωνισμούς. Στόχος της ομάδας είναι αφενός να αποτελέσει τη μαγιά για τον εκκολαπτόμενο Σύλλογο Μαγείρων Κομοτηνής αφετέρου να προάγει και αναδείξει την κουζίνα της περιοχής.
 
Η ομάδα αυτή, σύμφωνα με τον Σεφ Αναστάσιο Αρουτσίδη, αποτελεί μια προσπάθεια ανάδειξης της γαστρονομικής εικόνας της περιοχής, και στις τάξεις της έχει τόσο έμπειρους σεφ, αλλά και σπουδαστές, ώστε να μπορέσουν όλοι μαζί, και με τη στήριξη της πόλης, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς.
 
Άλλωστε, όπως φάνηκε από την τελευταία συμμετοχή στο διαγωνισμό Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης, για τον οποίο η προετοιμασία έγινε σε χώρο που παραχώρησε ο Δήμος Κομοτηνής στο κτίριο που γίνεται η διανομή του συσσιτίου, οι δυνατότητες των μελών της ομάδας υπάρχουν. Αυτό που θέλουν είναι οργάνωση και στήριξη, ενώ ο κ. Αρουτσίδης αναφέρθηκε και στην στήριξη από την μεταφράστρια του συνταγών στην ομάδα, την κ. Καλλιόπη Κουτούπα, που μετέφρασε τις συνταγές από τα ελληνικά στα αγγλικά. 

Παλιοί και νεότεροι σεφ σε δράση 

Όπως σημείωσε και ο κ. Γιάννης Πετρίδης, μάγειρας σε παιδικό σταθμό της πόλης μας, αποφάσισαν να δημιουργήσουν αυτό το σύλλογο, ώστε να προωθήσουν και τα νέα παιδιά, που βγαίνουν από τα ΙΕΚ και τις διάφορες σχολές, αλλά και να προωθήσουν την κουζίνα του τόπου, η οποία είναι ποικιλότροπη, με πολλές προσλαμβάνουσες από τους κατοίκους.
 
Για αυτό και αποφάσισαν να ενεργοποιηθούν στην κατεύθυνση μιας καλύτερης οργάνωσης, καθώς ήδη υπάρχει δυναμικό, τόσο από τους υφιστάμενους Σεφ όσο και από τα παιδιά που αποφοιτούν από τα διάφορα τμήματα. Για αυτό και στην ομάδα συμμετέχουν και νέοι Σεφ που έχουν να επιδείξουν επιτυχίες, όπως η κ. Χρυσή Μοσχοΐδου, η οποία πριν από 2 χρόνια, συμμετείχε σε πανελλαδικό διαγωνισμό, φέρνοντας με την τότε ομάδα ένα χρυσό και ένα ασημένιο μετάλλιο στην πόλη μας.
 
Ελπίζει λοιπόν πως η δημιουργία της ομάδας θα βοηθήσει ώστε να εκπαιδευτούν οι νέοι, και, όπως ανέφερε, «ο ένας να βοηθά τον άλλο», με γνώμονα να αποκτήσουν μια καλύτερη πορεία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.