Διαγωνισμος της Ευρωπαικης Ενωσης για κομπιουτεραδες

Μέσα από το ραδιοφωνικό «Νεανικό Καλειδοσκόπιο» του ΠτΘ παρουσιάστηκαν το θέμα των προσφύγων το οποίο θα προσεγγίσει ένα Summer School που θα γίνει στο Κάιρο τον Ιούνιο και δύο διαγωνισμοί που αφορούν πτυχιούχους Πληροφορικής με ιδιαίτερα υψηλούς μισθούς. Τα θέματα παρουσίασαν ο Σπύρος Νάκος και ο Αντώνης Κουρουτάκης.

Summer School στο Κάιρο

Από τις 6 μέχρι τις 10 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στο Κάιρο μια συνάντηση που αφορά τις ψυχολογικές ανάγκες των προσφύγων, η οποία θα είναι ενταγμένη σ’ ένα Summer School. Το αντικείμενο της πρώτης περιόδου είναι οι ψυχολογικές ανάγκες των προσφύγων και η ουμανιστική παρέμβαση, να βοηθηθούν ψυχολογικά οι εργαζόμενοι ανταλλάσσοντας τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους ως μετανάστες.

Οι συναντήσεις θα λάβουν χώρα στο αμερικάνικο πανεπιστήμιο του Καίρου.


Η δεύτερη ενότητα περιλαμβάνει το Διεθνές Δίκαιο όσον αφορά τους πρόσφυγες με διδασκαλία των πρωταρχικών στοιχείων της Σύμβασης της Βιέννης του 1951 και θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο από τις 13 μέχρι τις 17 Ιουνίου.

Ο τρίτος τομέας που θα αναπτυχθεί από τις 20 μέχρι τις 24 Ιουνίου ασχολείται με την αφομοίωση των νέων που έρχονται ως μετανάστες. Η συμμετοχή είναι 100 δολάρια, τα μαθήματα θα γίνουν στην αγγλική γλώσσα από καθηγητές του Πανεπιστημίου του Καναδά. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Ms. Alia Arafa, Email. [email protected] ή στο Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Κομοτηνής στον πεζόδρομο απέναντι από το Ταχυδρομείο ή στο τηλέφωνο 2531033155.

Πληροφορική

Σχετικά με θέσεις εργασίας στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης άνοιξαν πρόσφατα δύο νέοι διαγωνισμοί που αφορούν: πτυχιούχους πανεπιστημίου στον τομέα της Πληροφορικής. Πρόκειται για 200 θέσεις εργασίας που απευθύνονται σε πτυχιούχους Πληροφορικής από ΑΕΙ που να γνωρίζουν άριστα μία από τις επίσημες γλώσσες της ΕΕ και πολύ καλά μία ακόμη και να διαθέτουν τρία χρόνια προϋπηρεσία στον τομέα της πληροφορικής. Ο μισθός κυμαίνεται στις 6.000 ευρώ το μήνα.

Η δεύτερη προκήρυξη απευθύνεται σε αποφοίτους της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν κάνει κάποια κατάρτιση σε ΙΕΚ ή ΚΕΚ πάνω στην πληροφορική και μπορούν να την πιστοποιήσουν. Απαιτείται προϋπηρεσία δύο ετών στον τομέα της Πληροφορικής, άριστη γνώση μιας από τις 11 επίσημες γλώσσες και καλή γνώση μιας ακόμη γλώσσας. Ο μισθός είναι περίπου 3.000 ευρώ.

Πρόκειται για 360 θέσεις εργασίας.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων και για τους δύο διαγωνισμούς πρέπει να αποσταλούν μέχρι τις 19 Απριλίου. Πληροφορίες: www.europa.eu.int/ebso

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.