Διαγωνισμος καταγραφης των θερινων σινεμα κατα τις μεταπολεμικες δεκαετιες απο το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνης

Ο Δήμος και το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κομοτηνής στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προσφοράς στον τομέα της Τέχνης του Θεάτρου και του κινηματογράφου, υλοποιούν παλαιότερη απόφασή τους και προβαίνουν στην προκήρυξη διαγωνισμού καταγραφής των θερινών σινεμά που λειτούργησαν τα καλοκαίρια, κάποτε, στις μεταπολεμικές δεκαετίες στην πόλη μας.

Με αρχή από τα πρώτα χρόνια της μετακατοχικής περιόδου, μετά το 1945, τότε που μοναδικό στοιχείο φυγής από τον καθημερινό κάματο και τις δυσκολίες της αστικής ζωής, ήταν τους καλοκαιρινούς μήνες για τον λαό, η απόδραση στην ψυχαγωγία και αναψυχή του θερινού κινηματογράφου, πιστεύουμε πως παράλληλα με μια ρομαντική αναπόληση των περασμένων, η καταγραφή θα δώσει εικόνες και δείγματα κοινωνικής λειτουργίας που σήμερα πια δεν υπάρχουν.

Πιστεύουμε ότι θα ξαναζωντανέψει το κοινωνικό περιβάλλον, το πλούσιο και έξοχο σε συγκεκριμένες έννοιες, σε συμπεριφορές, σε πράξεις, σε τελετές, σε συναναστροφές, σε διαδικασίες φιλίας και αλληλοεκτίμησης, σε αυτοπειθαρχίες, σε παρέες και συντροφιές, σε ένθερμη συμμετοχή του κοινού στα διαδραματιζόμενα στην οθόνη κατά την προβολή μιας κινηματογραφικής ταινίας. Αξέχαστη εποχή. Δυσεύρετη αν όχι εντελώς χαμένη στα σημερινά χρόνια…

Ο διαγωνισμός αφορά στην πεζογραφική διατύπωση αναμνήσεων, διηγήματος, χρονογραφήματος, δοκιμίου, συνέντευξης, και κάθε άλλης μορφής γραπτού λόγου που να σχετίζεται με την λειτουργία των θερινών σινεμά της πόλης, τα δρώμενα και την κοινωνικότητά τους.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι ελεύθερη για όλους τους πολίτες.

Τα κείμενα που θα αποσταλούν στην κριτική επιτροπή η οποία θα συσταθεί από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. θα είναι χωρίς περιορισμό σελίδων.

Ο Δήμος και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. καθιερώνουν απονομή βραβείων στους τρεις πρώτους συμμετέχοντες που θα διακριθούν, ως εξής:

Α΄ Βραβείο: Χρηματικό έπαθλο 100.000 δραχμών.

Β΄ Βραβείο: Χρηματικό έπαθλο 60.000 δραχμών.

Γ΄ Βραβείο: Χρηματικό έπαθλο 40.000 δραχμών.

Επίσης θα απονεμηθούν οι έπαινοι σε όσα κείμενα διακριθούν, αλλά δεν θα συμμετέχουν στα βραβευμένα.


Όλα τα κείμενα, βραβευμένα ή επαινετά θα δημοσιευθούν με φροντίδα του Δήμου και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Προθεσμία υποβολής των κειμένων ορίζεται από σήμερα μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2001.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στα τηλέφωνα 0531-24444 εσωτερικό 134, 0531-31079 και Fax 0531-22966.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.