Διαγωνισμος διηγηματος για τα 200 χρονια απο την ελληνικη επανασταση

Από το ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και το ΒΟΟΚ PRESS

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και η διαδικτυακή πύλη για το βιβλίο BOOK PRESS, με αφορμή την επέτειο 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, διοργανώνουν διαγωνισμό συγγραφής διηγήματος.

Διάρκεια

Ως ημερομηνία έναρξης του διαγωνισμού ορίζεται η 25η Ιουλίου 2020 και ως ημερομηνία λήξης η 15η Νοεμβρίου 2020. Κάθε συμμετοχή που θα σταλεί εκτός των χρονικών πλαισίων θα θεωρείται εκπρόθεσμη και δεν θα γίνεται δεκτή.

Το θέμα

Οι συμμετέχοντες καλούνται να συνθέσουν ένα διήγημα με θέμα «200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση». Η δράση του διηγήματος μπορεί να εκτυλίσσεται είτε στη σύγχρονη Ελλάδα, με κεντρικό άξονα της θεματικής την πρόσληψη της ελληνικής επανάστασης σήμερα, είτε στην Ελλάδα των επαναστατικών χρόνων, με ήρωες ανθρώπους της εποχής.

Τα διαγωνιζόμενα κείμενα πρέπει να μην έχουν δημοσιευτεί στο παρελθόν σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή ούτε να έχουν υποβληθεί σε άλλον διαγωνισμό.

Έκταση κειμένων

Οι ιστορίες δεν θα πρέπει να ξεπερνούν σε έκταση τις 1.500 λέξεις (στην καταμέτρηση συμπεριλαμβάνεται και ο τίτλος της ιστορίας).

Οι κριτές

Τα κείμενα θα διαβαστούν και θα αξιολογηθούν από πενταμελή κριτική επιτροπή την οποία απαρτίζουν ο δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης της BOOK PRESS Κώστας Αγοραστός, ο συγγραφέας Κώστας Ακρίβος, ο ιστορικός Θάνος Μ. Βερέμης, ο συγγραφέας και διευθυντής της BOOK PRESS Κώστας Β. Κατσουλάρης και η σύμβουλος ελληνικής πεζογραφίας στις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ Ελένη Μπούρα.

Οι νικητές

Οι δέκα ιστορίες που θα ξεχωρίσει η κριτική επιτροπή θα εκδοθούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σε ψηφιακή μορφή η οποία θα διατεθεί προς πώληση σε e-shops.
Θα ακολουθήσει δημοσίευση των διηγημάτων στην διαδικτυακή Πύλη για το βιβλίο και τον Πολιτισμό BOOK PRESS με μηνιαία συχνότητα και κατά αλφαβητική σειρά των νικητών.

Επιπλέον, οι δέκα νικητές θα έχουν προτεραιότητα σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση τυχόν μελλοντικών έργων τους που θα υποβληθούν στις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προς έκδοση.

Οι δέκα δημιουργοί θα μπορούν να επιλέξουν εντελώς δωρεάν λογοτεχνικά και ιστορικά βιβλία από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, ονομαστικής αξίας 40 ευρώ.
Η ανακοίνωση των νικητών θα πραγματοποιηθεί με Δελτίο Τύπου που θα σταλεί στα ΜΜΕ, αλλά και με σχετικό κείμενο που θα αναρτηθεί στον ιστότοπο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (www.metaixmio.gr) και της BOOK PRESS (www.bookpress.gr), στα τέλη Ιανουαρίου 2021.

Δικαίωμα συμμετοχής – Βασικές προϋποθέσεις

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους είτε έχουν εκδώσει άλλο οποιοδήποτε έργο είτε όχι.
Η υποβολή των κειμένων γίνεται μόνο ηλεκτρονικά.

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε στο e-mail:
[email protected]
Περισσότερα στο: https://bookpress.gr/

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.