Διαφωνησαν για την Αναπτυξιακη, συμφωνησαν… για τη Μακεδονια

Εύλογες αντιδράσεις στο περιφερειακό από την αναγραφή Μακεδονία αντί FYROM σε χάρτη εντύπου της Αναπτυξιακής Δράμας

Μια περίεργη τροπή πήρε το θέμα της συζήτησης για την συμμετοχή της Περιφέρειας ΑΜΘ στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Αναπτυξιακής Δράμας, την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, όταν η συζήτηση από το θέμα της Αναπτυξιακής, πέρασε στο Μακεδονικό. Και αυτό γιατί σε ένα από τα αγγλικά έντυπα που είχαν μοιραστεί στους περιφερειακούς συμβούλους, ένας εξ αυτών εντόπισε ότι στον χάρτη που περιείχε, αντί της FYROM έγραφε Μακεδονία.
 
Αυτό προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις από όλες τις πλευρές, που ενώ διαφωνούσαν για την σκοπιμότητα της συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, συμφώνησαν, τόσο από την αντιπολίτευση, όσο και από την συμπολίτευση και τον ίδιο το Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο, πως θα πρέπει η Αναπτυξιακή να φροντίσει να αλλάξει ο χάρτης και να είναι πιο προσεκτικοί με το θέμα.
 
Κατά τα άλλα το θέμα της συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κύλησε όπως όλες οι προηγούμενες συζητήσεις για το θέμα των Αναπτυξιακών, με την μεν αντιπολίτευση, πρωτοστατούντων του επικεφαλής της Κοινωνικής Συμμαχίας κ. Φώτη Καραλίδη και του ανεξάρτητου Συμβούλου κ. Παύλου Δαμιανίδη να σημειώνουν πως αποτελεί ειλημμένη απόφαση της Περιφέρειας να αποσυρθούν από τις συγκεκριμένες Αναπτυξιακές, ενώ από την πλευρά του Προέδρου της Αναπτυξιακής και Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Αργύρη Πατακάκη και του Διευθυντή κ. Μανώλη Χατζόπουλου σημειώθηκε πως το έργο της είναι ιδιαίτερα σημαντικό, με την έλευση μάλιστα και του προγράμματος Leader.
 
Να σημειωθεί πάντως πως παρά τα πυρά της αντιπολίτευσης, η αύξηση εγκρίθηκε από το Συμβούλιο κατά πλειοψηφία, ενώ ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος σημείωσε πως πρόθεση της περιφέρειας δεν είναι να αποσυρθεί από τις Αναπτυξιακές και τα άλλα νομικά πρόσωπα στα οποία συμμετέχει, αλλά να συνεχίσει αν τα στηρίζει, ακόμα και αν δεν είναι ο κύριος τους μέτοχος, υπενθυμίζοντας πως κάτι ανάλογο είχε γίνει με την Αναπτυξιακή Ροδόπης. 

Προχωρά η εκκαθάριση 2 εταιρειών 

Αξίζει να σημειωθεί πως στο ίδιο Περιφερειακό Συμβούλιο εγκρίθηκαν οι πράξεις εκκαθάρισης και αποδοχή προϊόν εκκαθάρισης της «Νομαρχιακής Επιχείρησης Πολιτισμού Ν. Έβρου (Ν.Ε. Π.Ο.Ν.Ε)  και του «Νομαρχιακού Κέντρου Καταπολέμησης Κουνουπιών Ν. Έβρου».
 
Υπενθυμίσουμε πως η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης μέχρι πρόσφατα συμμετείχε σε συνολικά 37 Επιχειρήσεις και Ν.Π.Δ.Δ.: 8 στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ. (έδρα Κομοτηνή), 3 στην Π.Ε. Ροδόπης, 8 στην Π.Ε. Έβρου, 6 στην Π.Ε. Ξάνθης, 6 στην Π.Ε. Καβάλας, 6 στην Π.Ε. Δράμας.
 
Για τις 2 αυτές επιχειρήσεις, εκκρεμούσε εδώ και αρκετά χρόνια η εκκαθάρισή τους, και τώρα πλέον φαίνεται ότι θα προχωρήσει κανονικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.