Διαφημιστικη καμπανια για την Περιφερεια Ανατολικης Μακεδονιας και Θρακης

Ένα πρόγραμμα που θα αναδεικνύει ολόπλευρα τις ομορφιές του τόπου παρουσίασε ο Κώστας Αντωνιάδης

Την έγκριση υποβολής πρότασης Τουριστικής Προβολής  της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Κώστας Αντωνιάδης σε συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 25 Οκτωβρίου. Οι περιφερειακοί σύμβουλοι, ωστόσο, δεν θέλησαν να συζητηθεί η έγκριση ως θέμα έκτακτης συνεδρίασης εξ ου και μετατέθηκε.
 
Μολαταύτα ο κ. Αντωνιάδης μιλώντας στον «ΠτΘ» παρουσίασε τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό του προγράμματος. Ο λόγος για ένα «μεγαλόπνοο» εγχείρημα, που θα εστιάζει στον πολιτισμό, τα αρχαιολογικά μνημεία και τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας, αξιοποιώντας, ταυτόχρονα, τις νέες τεχνολογίες.Στόχος είναι η προβολή και προώθηση των τουριστικών προϊόντων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης «όσο το δυνατόν καλύτερα με τρόπο μεθοδικό και συντεταγμένο», όπως ενημέρωσε κρίνοντας πως μέσω αυτού η περιοχή μας θα καθιερωθεί ως τουριστικός προορισμός. 

«Ο τουρισμός στο επίκεντρο του αναπτυξιακού σχεδιασμού» 

Κάνοντας τον απολογισμό 2018, ο κ. Αντωνιάδης μίλησε για μία χρονιά με θετικό πρόσημο, βασιζόμενος στην αύξηση οδικών και αεροπορικών αφίξεων. Κάτι τέτοιο για τον ίδιο δείχνει πως η προσπάθεια που έγινε από τον αείμνηστο Περιφερειάρχη, Γιώργο Παυλίδη και συνεχίζεται από τον κ. Χρήστο Μέτιο έφερε τον τουρισμό στο «επίκεντρο του αναπτυξιακού σχεδιασμού», και είχε απτά αποτελέσματα μιας και εξασφάλισε στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 12μηνη επισκεψιμότητα.
 
Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας προ ολίγου καιρού πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες «Brevet Philippi» μία διοργάνωση που διακρινόταν από διεθνή πρότυπα. Το «Brevet Philippi» έδωσε την ευκαιρία στους αθλητές και τους συνοδούς τους να περιδιαβούν την ιστορική περιοχή από τους αρχαίους Φιλίππους μέχρι την Αμφίπολη, η οποία πέραν της αρχαιολογικής της σημασίας διακρίνεται και από το φυσικό της κάλλος, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο συγκέντρωσε συμμετοχές από χώρες των Βαλκανίων, της κεντρικής και της βόρειας Ευρώπης.
 
«Μέσα από τον αθλητισμό προσπαθούμε να προάγουμε και τον πολιτισμό, αναδεικνύοντας τα σημαντικά μνημεία που έχει ο τόπος μας», συμπλήρωσε απαριθμώντας τους άξονες στους οποίους εστιάζει στο πρόγραμμα. «Επενδύουμε στο άθικτο φυσικό περιβάλλον, τον πολιτισμό, τα αρχαιολογικά μνημεία, καθώς, επίσης, στα δύο πανέμορφα νησιά και τις απαράμιλλής ομορφιάς ακτές μας. Υπάρχουν, επιπλέον, θεματικές ενότητες, όπως “ήλιος και θάλασσα”, ”γαστρονομία”, ”πολιτισμός”, ”ιστορία”και ”φυσιολατρικός τουρισμός”.
 
Νομίζω ότι η Περιφέρειά μας διαθέτει πολλά πλεονεκτήματα που οφείλουμε να αναδείξουμε με την συνεργασία και συνέργεια όλων των φορέων, των επιμελητηρίων, τις ενώσεις ξενοδόχων Θράκης, Καβάλας και Θάσου, την ομοσπονδία ενοικιαζόμενων δωματίων και τους Δήμους», ολοκλήρωσε για να μιλήσει στη συνέχεια για τις προωθητικές ενέργειες που σχεδιάζονται. Πρόκειται, λοιπόν, για ένα «φιλόδοξο», όπως το χαρακτήρισε, πρόγραμμα το οποίο μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει σποτάκια, βίντεο καθώς και εφαρμογές για tablets και smartphones που θα φέρνουν την τεχνολογία στην υπηρεσία της ανάπτυξης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.