Διαδικτυακος «πολεμος» Καζακου- Πετριδη με φοντο τον χιονια

Με αφορμή το αίτημα για σύγκληση της επιτροπής Πολιτικής Προστασίας

Με ανακοίνωσή της, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής, κ. Φελίνα Καζάκου, γνωστοποίησε την πρωτοβουλία της να ζητήσει από τον δήμαρχο, κ. Γιώργο Πετρίδη, την άμεση σύγκλιση της επιτροπής Πολιτικής Προστασίας. Η κ. Καζάκου ασκεί αυστηρή κριτική προς τη διοίκηση του δήμου για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την πρόσφατη χιονόπτωση στην περιοχή μας, ενώ επισημαίνει ότι η επιτροπή Πολιτικής Προστασίας δεν έχει συνεδριάσει τον τελευταίο χρόνο.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της παρέμβασης της κ. Καζάκου έχει ως εξής:

«Με αφορμή την τραγική και πρωτοφανή κατάσταση που βίωσαν οι συμπολίτες μας κατά τη πρόσφατη χιονόπτωση στην πόλη και τους οικισμούς μας, η οποία οφείλεται καθαρά στην ελλιπή προετοιμασία και την ανεπάρκεια συντονισμού της διοίκησης του Δήμου Κομοτηνής αλλά και φοβούμενη, ότι τα γεγονότα θα επαναληφθούν, ενόψει της ανακοίνωσης νέων έντονων καιρικών φαινομένων, ζήτησα τη σύγκληση της επιτροπής Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να ενημερωθούμε για τις ενέργειες που έχουν γίνει προληπτικά για την αντιμετώπιση των επερχόμενων άσχημων καιρικών φαινομένων.
 
Ο Δήμαρχος αντί να δηλώνει «ικανοποιημένος» όφειλε να ζητήσει συγνώμη από τους εκατοντάδες πολίτες, επαγγελματίες, ηλικιωμένους και παιδιά που κλήθηκαν οι ίδιοι να αντιμετωπίσουν τα αυτονόητα, τα οποία η Δημοτική Αρχή ήταν αρμόδια να αντιμετωπίσει.
 
Εντύπωση προκαλεί δε, το γεγονός, ότι παρά τις ελλείψεις μέτρων και ενεργειών συντονισμού, τα αμέτρητα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, η επιτροπή Πολιτικής Προστασίας δεν έχει συνεδριάσει το τελευταίο χρόνο.
 
Διερωτώμαι πώς θα υπάρξει ο απαιτούμενος συντονισμός μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση των φαινομένων ….
 
Μήπως για ακόμη μια φορά θα υπάρξει μετάθεση των ευθυνών μεταξύ των αρμοδίων φορέων και οι πολίτες εγκλωβισμένοι, πού θα αναζητούν λύση στα προβλήματα τους;;
 
Για το λόγο αυτό, ζήτησα από τον Δήμαρχο και Πρόεδρο της επιτροπής την άμεση σύγκληση όλων των μελών, υπηρεσιών και αρμοδίων φορέων και την πραγματοποίηση συνεδρίασης για την πρόληψη εκτάκτων μέτρων.
 
Λειτουργώντας απλώς και μόνο «διαχειριστικά» οφείλουμε, τουλάχιστον, να δρούμε υπεύθυνα…».

«Η επιτροπή συνεδρίασε, προσκλήθηκες, αλλά προτίμησες να λείπεις», απάντησε ο Γ. Πετρίδης

«Το όργανο που αναφέρεις συνεδρίασε στις 3/12/2015. Είσαι μέλος του, προσκλήθηκες αλλά προτίμησες να λείπεις. (Τόσο το πραγματικό σου ενδιαφέρον αλήθεια!!!) Όσο για τα υπόλοιπα, τα αφήνω στην κρίση των απλών πολιτών (πλην φίλων και ακολούθων…)», ήταν το σχόλιο-απάντηση, που έσπευσε να γράψει ο δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Γιώργος Πετρίδης, κάτω από τη συγκεκριμένη ανάρτηση.

«Απαντήστε στους αγανακτισμένους συμπολίτες μας, σχετικά με τις αποφάσεις της συνεδρίασης της επιτροπής και τα μέτρα που έλαβε», η ανταπάντηση της Φ.Καζάκου

«Εφόσον ο κος Πετρίδης αποφάσισε αυτού του επιπέδου το διάλογο…ας απαντήσει στους αγανακτισμένους συμπολίτες μας, σχετικά με τις αποφάσεις της συνεδρίασης της επιτροπής και τα μέτρα που έλαβε..
Επίσης, αφήνω και εγώ με τη σειρά μου στην κρίση των απλών πολιτών (εξαιρουμένων των ακολούθων) την κατάσταση που επικράτησε στην πόλη και τους οικισμούς τις ημέρες εκείνες…», ανταπάντησε η κ. Καζάκου, για να λάβει (προσωρινά;) τέλος-τουλάχιστον στο facebook- η μεταξύ τους κόντρα με φόντο τον χιονιά.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.