Διαδικτυακη συγκεντρωση υπογραφων για την απορριψη αιτησεων στο προγραμμα ΕΣΠΑ παιδικων σταθμων

Με παραλήπτη τον πρωθυπουργό καταγγέλλουν την απόρριψη αιτήσεων με πλήρη φάκελο και υψηλή μοριοδότηση

Διαδικτυακή συγκέντρωση υπογραφών έχει ξεκινήσει από γονείς όλης της χώρας για τον «άδικο και ανεπίτρεπτο» όπως τον χαρακτηρίζουν αποκλεισμό δεκάδων χιλιάδων παιδιών από τα ΚΔΑΠ όλης της χώρας.

Αρχής γενομένης από το πρωί της Παρασκευής, 21 Αυγούστου η ομάδα «Αυθόρμητη Κίνηση Μητέρων» ξεκίνησε την συγκέντρωση υπογραφών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα avaaz.org με αποδέκτη της επιστολής τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη καταγγέλλοντας πως δεκάδες μητέρες από όλους τους Δήμους της χώρας που είχαν πλήρη φάκελο, αλλά και υψηλή μοριοδότηση, δεν συμπεριλήφθηκαν στις λίστες των τελικών αποτελεσμάτων για την φιλοξενία των παιδιών τους στα ΚΔΑΠ όλης της χώρας.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Τεράστιες αντιδράσεις πανελλαδικά έχει προκαλέσει ο άδικος και ανεπίτρεπτος αποκλεισμός δεκάδων χιλιάδων παιδιών από τα ΚΔΑΠ όλης της χώρας, ενώ οι μητέρες τους πληρούσαν απολύτως τα κριτήρια που έθετε το πρόγραμμα.

Υπάρχουν καταγγελίες μητέρων από όλους τους Δήμους της χώρας, οι οποίες ενώ είχαν πλήρη φάκελο δικαιολογητικών και μάλιστα είχαν λάβει και υψηλή μοριοδότηση (ακόμα και 149 μόρια), είδαν τα παιδιά τους στις λίστες με τους απορριφθέντες.

Οι μητέρες που υπέστησαν την κατάφορη αυτή άδικη μεταχείριση και αποκλείστικαν με αυτόν τον πρωτοφανή τρόπο από τα ΚΔΑΠ, απαιτούν από την Κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και των κοινωνικών αναγκών της ελληνικής οικογένειας και να διορθώσει τον αρχικό καταστρεπτικό σχεδιασμό της για χρηματοδοτική υποβάθμιση των ΚΔΑΠ, χορηγώντας ΑΜΕΣΑ voucher σε όλες τις μητέρες που είχαν πλήρη φάκελο δικαιολογητικών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.