Διαδικτυακη διαλεξη με την Διευθυντρια του Μουσειου Νεοτερου Ελληνικου Πολιτισμου, Ελενα Μελιδη, διοργανωνει το Εργαστηριο Λαογραφιας και Κοινωνικης Ανθρωπολογιας του Δ.Π.Θ.

Θέμα της διάλεξης «Από το Μουσείον των Ελληνικών Χειροτεχνημάτων στο Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού»

Στο πλαίσιο των επιστημονικών εκδηλώσεων του Εργαστηρίου Λαογραφίας και  Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 18.00, διαδικτυακή διάλεξη της Έλενας Μελίδη, Διευθύντριας του Μουσείου Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού ΥΠΠΟΑ, με θέμα: «Από το Μουσείον των Ελληνικών Χειροτεχνημάτων στο Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού».

Προλογίζει ο Καθηγητής Μ. Γ. Βαρβούνης, Διευθυντής του Εργαστηρίου Λαογραφίας και  Κοινωνικής Ανθρωπολογίας. Την επιστημονική επιμέλεια της εκδήλωσης έχει η Επίκουρη Καθηγήτρια Λαογραφίας ΤΙΕ, Νάντια Μαχά-Μπιζούμη.

Η Έλενα Μελίδη είναι διευθύντρια του Μουσείου Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού (πρώην ΜΕΛΤ). Έχει σπουδάσει στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στην Οργάνωση και Διοίκηση Δημοσίων Υπηρεσιών, Οργανισμών και Επιχειρήσεων στη Σχολή Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου, και έχει Master of Arts in Cultural Management (with Distinction), UNIVERSITY of NORTH UMBRIA at NEWCASTLE School of Arts & Social Sciences. Είναι υποψήφια Διδάκτωρ του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Μεσαιωνικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με θέμα «Το Εκκλησιαστικό Ένδυμα».

Info

Σύνδεσμος συμμετοχής στη διαδικτυακή διάλεξη με Skype for Business ή Skype Meetings:

https://meet.lync.com/duth/amacha/20EM00N7

Βοηθητικές οδηγίες συμμετοχής για τους ενδιαφερόμενους εκτός Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου:

1.Μπορείτε να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Skype Meetings και από εδώ:
https://az801095.vo.msecnd.net/prod/LWA/plugins/windows/SkypeMeetingsApp.msi
2. Οδηγίες για τη σύνδεση στην τηλεδιάσκεψη με Skype Meetings:
https://www.he.duth.gr/el/node/12004

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.