Διαδικτυακες ομαδες συμβουλευτικης σε ανεργες μητερες απο το Κεντρο Προληψης Ορφεας

Σε τρεις θεματικές ενότητες

Διαδικτυακές ομάδες συμβουλευτικής σε μια ιδιαίτερα ευάλωτη ομάδα, τις άνεργες μητέρες, θέλει να δημιουργήσει το Κέντρο Πρόληψης «Ορφέας» στη Ροδόπη.

Σύμφωνα με το Κέντρο, η ανεργία στην Ελλάδα παραμένει ένα σημαντικό πρόβλημα που ταλανίζει και άνεργες μητέρες, οι οποίες αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες στην ένταξή τους  στην αγορά εργασίας. 

Η τελευταία έκθεση του ΣΕΓΕ έδειξε ότι θύματα COVID -19 αποτελούν οι γυναικες στις οποίες η ανεργία  αυξήθηκε. Επίσης  σύμφωνα με την έκθεση βίωσαν πιο έντονα την οικονομική και κοινωνική απομόνωση γεγονός  που έχει επίπτωση  στην ψυχική τους υγεία.

Ωστόσο η ικανότητα εισόδου στην αγορά εργασίας αποτελεί σημαντική παράμετρο για την ατομική τους ενδυνάμωση και ανάπτυξη δεξιοτήτων, την κάλυψη των βασικών αναγκών των μελών της οικογένειας της και την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Για αυτό και το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων  και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε Ροδόπης «Ορφέας», ως Πιστοποιημένος Φορέας Παροχής Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας, προτίθεται να υλοποιήσει διαδικτυακά ομάδες συμβουλευτικής σε άνεργες μητέρες ηλικίας 30-50 ετών  στις θεματικές ενότητες:

1. Το άγχος, η ανασφάλεια και η διαχείρισή τους
2. Ενίσχυση αυτοεικόνας και επαγγελματική ανάπτυξη
3. Αυτό- οργάνωση  και αναζήτηση εργασίας

Info

Τηλέφωνα επικοινωνίας- δήλωση συμμετοχής έως και τις 15 Ιανουαρίου 2021   στο:  2531081750, [email protected]
Υπεύθυνη δράσης : Κασσέρη Μαρία, Κοινωνική Λειτουργός.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.