Δια ζωσης δημοτικα συμβουλια ζητουν στον Δημο Μαρωνειας-Σαπων

Κοινό αίτημα των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης

Την επιστροφή στη δια ζώσης λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου Μαρωνείας-Σαπών αιτούνται με κοινή τους επιστολή οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, κ.κ. Γιάννης Σταυρίδης, Απόστολος Ιωάννου και Μιχάλης Βασιλειάδης. Προκειμένου μάλιστα να μπορούν να εφαρμοστούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα οι τρεις επικεφαλής προτείνουν με αξιολογική σειρά το αμφιθέατρο του Γυμνασίου Σαπών και το συνεδριακό κέντρο Μαρώνειας ως χώρους ενδεδειγμένους για δια ζώσης συνεδριάσεις.

Αιτιολογώντας την πρόταση τους οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης επισημαίνουν πως «ο διάλογος, σε πολιτικό επίπεδο, προσφέρει τη δυνατότητα σε κάθε Δημοτική Παράταξη να δημοσιοποιήσει τις θέσεις της, και κατ’ επέκταση να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες, κάνοντας γνωστές τις απόψεις της για τα σημαντικά κοινωνικά και τοπικά προβλήματα, τις ενδεχόμενες ενστάσεις της, αλλά και τις πιθανές λύσεις που πρεσβεύει. Προκύπτει, έτσι, σημαντικό  όφελος για τους πολίτες, καθώς έχουν τη δυνατότητα, όχι μόνο να γνωρίσουν ποικίλες πτυχές των κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών ζητημάτων, αλλά και να έρθουν σ’ επαφή με την επιχειρηματολογία της κάθε παράταξης, και να ελέγξουν άρα την αλήθεια των θέσεών της, καθώς και τις επιμέρους επιδιώξεις της».

Επίσης προσθέτουν πως «ο ουσιαστικός  και γόνιμος διάλογος πραγματοποιείται υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και δεν αναλώνεται σε μια επιφανειακή ανταλλαγή διάφορων πληροφοριών και επιδιώκει την εύρεση της αλήθειας, που προκύπτει μέσα από την πλήρη διερεύνηση των αντικρουόμενων απόψεων και επιχειρημάτων» για να επισημάνουν πως «αυτό επιτυγχάνεται με την άμεση επαφή όλου του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι πλέον με τις συνεδριάσεις δια  περιφοράς. Μετά την εμπειρία όλων μας από την πανδημία covid-19, και τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε ο καθένας μας για την ατομική υγιεινή, είναι πλέον σαφές πως δια ζώσης συνεδριάσεις του Δ.Σ. μπορούμε να πραγματοποιήσουμε σε υποδομές που ήδη υπάρχουν στην πόλη των Σαπών».

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.