Δεσμευομαι για το χρεος μου απεναντι στον ελληνικο λαο

Η προεκλογική περίοδος ολοκληρώθηκε χθες και οι πολίτες σε μια κρίσιμη και ιστορική συγκυρία για το μέλλον του τόπου καλούνται να πάρουν τις αποφάσεις τους για την διακυβέρνηση του τόπου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου, επικεφαλής της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης σηματοδοτεί με την πολιτική του παρουσία την δυναμική της διαρκούς ανανέωσης, δίνει το στίγμα του πολιτικού ηγέτη που δεν συμβιβάζεται με το παλαιό, το νόθο, και το αναποτελεσματικό, που τολμά να κάνει αλλαγές οι οποίες αντανακλούν πρώτα μέσα στο ίδιο του το κόμμα και στη συνέχεια σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Ο δημοκρατικός και προοδευτικός πολίτης σήμερα γνωρίζει ότι με την ψήφο του δίνει ουσιαστική υπόσταση στη νέα πολιτική που έρχεται να κατακτήσει τη νέα εποχή, αφήνοντας στο περιθώριο τον παλαιοκομματισμό, την πολιτική υποκρισία και τον λαϊκισμό της Ν.Δ..

Ο τόπος χρειάζεται πράγματι πολιτική αλλαγή, μόνο που αυτή την αλλαγή δεν μπορούν να την φέρουν εκείνοι που είναι προσκολλημένοι σε αντιλήψεις και νοοτροπίες που πόρρω απέχουν από την εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας. Από εκείνους που προφασίζονται το νέο, ενώ είναι γνωστό πως έρχονται από πολύ παλιά και υπόσχονται να συνεχίσουν τις δοκιμασμένες και αποτυχημένες συνταγές του χθες.

Ο Γ. Α. Παπανδρέου, ο αυριανός κυβερνήτης της χώρας, με το μήνυμά του που παρουσιάζει σήμερα ο ΠτΘ, ζητά από τον ελληνικό λαό, από όλους μας, την εντολή για να κυβερνήσει, για να προχωρήσει με εμπειρία και γνώση, με ασφάλεια, δημιουργική δύναμη και ελπίδα.

Μήνυμα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου

Ελληνίδες, Έλληνες, Φίλες, Φίλοι,

Ολοκληρώνουμε αύριο τον προεκλογικό μας αγώνα.

Το μήνυμα της νίκης έρχεται από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Η παλλαϊκή συγκέντρωση της Αθήνας θα στείλει αύριο το ίδιο νικηφόρο μήνυμα.

Στις 7 Μαρτίου διατρανώνουμε τη θέληση μας να συνεχίσουμε με σιγουριά την πορεία της μεγάλης Αλλαγής, της μεγάλης Ανατροπής που ξεκινήσαμε μαζί.

Στις 8 Μαρτίου μια Νέα Εποχή αρχίζει. Μια νέα σελίδα ανοίγει. Ένα νέο ξεκίνημα πραγματοποιείται για όλους, σε όλα, παντού.

Ερχόμαστε από το λαό και τα βάθη των δημοκρατικών του παραδόσεων. Τους αγώνες του, τις θυσίες του, το μόχθο του. Για λευτεριά και ανεξαρτησία. Για προκοπή και ευημερία. Στην πατρίδα και την ξενιτιά. Στη δουλειά και τη μόρφωση. Στον πόλεμο και την ειρήνη.

Με το ΠΑΣΟΚ αλλάξαμε τη θέση και τη μοίρα της Ελλάδας.

Μετά το 1981, με τον Ανδρέα Παπανδρέου ενώσαμε τους έλληνες. Αποκαταστήσαμε τις αδικίες. Ξαναμοιράσαμε τον πλούτο. Γίναμε αφέντες στον τόπο μας. Νοικοκύρηδες στο Κράτος που δεν χώριζε και δεν χωρίζει δεξιούς και αριστερούς, κεντρώους, προνομιούχους και μη προνομιούχους, πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Πετύχαμε την πρώτη μεγάλη Αλλαγή.

Με τον Κώστα Σημίτη ξαναπιάσαμε το νήμα της δημιουργίας. Πετύχαμε στόχους. Βάλαμε τις βάσεις που κάνουν σήμερα το λαό να αισθάνεται πιο ασφαλής, πιο αισιόδοξος, πιο δυνατός ανάμεσα στους δυνατούς. Πετύχαμε τη Δεύτερη Αλλαγή.

Το έργο μας είναι έργο του λαού μας. Όσοι το αμφισβητούν, αμφισβητούν τη δημιουργική προσπάθεια και τις επιτυχίες του ίδιου του λαού. Γι’ αυτό δεν έχει κανένας πολιτικός, κανένα κόμμα, καμιά παράταξη το δικαίωμα να απαξιώνει την πρόοδο ενός ολόκληρου λαού.

Μπροστά στο λαό ανέλαβα τις ευθύνες μου. Δεσμεύτηκα για τους στόχους της Τρίτης Αλλαγής. Την Αλλαγή που χρειαζόμαστε για να μπούμε μαζί, δυνατοί στη Νέα Εποχή. Στην εποχή της Γνώσης και της Πληροφορίας, της Καινοτομίας και της Παγκοσμιότητας.

Η επιλογή είναι ιστορική. Στις 7 Μαρτίου το ερώτημα και το δίλημμα για όλους του πολίτες είναι υπαρκτό.

Θα προχωρήσουμε μπροστά με εμπειρία και γνώση, με θέληση και προϋποθέσεις, με σταθερότητα και ασφάλεια, με δημιουργική δύναμη και ελπίδα;

Ή θα επιβάλουν την ανασφάλεια τη μιζέρια, την προχειρότητα και το φόβο;

Έχουμε τη θέληση και τη δύναμη να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις προκλήσεις της νέας εποχής με γνώμονα το εθνικό και κοινωνικό όφελος.

Με τη θητεία μου στο Υπουργείο Εξωτερικών συνέβαλλα αποφασιστικά για να αποκτήσουν η Ελλάδα και οι Έλληνες κεκτημένα και δυνατότητες. Καταφέραμε να ανατρέψουμε παλιούς συσχετισμούς. Δημιουργήσαμε νέες σχέσεις. Ανοίξαμε καινούργιες προοπτικές. Έχω πλήρη επίγνωση των προϋποθέσεων που θα επιτρέψουν στη χώρα και στη κοινωνία μας να κινηθεί δημιουργικά και δυναμικά σε ένα διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Απευθύνομαι στη νέα γενιά στην οποία ανήκει η Νέα Εποχή. Η κυβέρνηση μου θα είναι το εργαλείο της για να κατακτήσει όχι μόνο τα δικαιώματα αλλά και τις ελευθερίες της στην παιδεία, την εργασία, την υγεία, την ασφάλεια.

Απευθύνομαι στους γονείς που δικαιούνται να έχουν εμπιστοσύνη στο μέλλον των παιδιών τους. Σιγουριά για τα εφόδιά τους. Αισιοδοξία για τις δυνατότητές τους να αναπτυχθούν σε ένα κοινωνικά δίκαιο κόσμο και σε μια αγορά εργασίας με κανόνες και αξιοκρατία. Σε μια Ελλάδα ευημερίας και σε μια οικονομία δυναμική και επεκτεινόμενη στα Βαλκάνια, στην ανατολική Μεσόγειο, στη διευρυμένη Ευρώπη.

Απευθύνομαι σε όλους τους πολίτες που θέλουν να δυναμώνουν μαζί με τους διπλανούς τους σε μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, με συνοχή και ευημερία, ίσες δυνατότητες, διαφανείς λειτουργίες, αξιοκρατικές επιλογές, καθημερινό πολιτισμό, δημοκρατική συμμετοχή.

Απευθύνομαι στους ανθρώπους των επιχειρήσεων, τους βιοτέχνες, τους έμπορους, τους ελεύθερους επαγγελματίες που αντιλαμβάνονται την ανάγκη διατήρησης της οικονομικής σταθερότητας, της κοινωνικής ειρήνης και της πολιτικής προστασίας κατακτήσεων μας. Σε αυτούς που επιζητούν μια εξωστρεφή και δυναμική οικονομία.

Απευθύνομαι στους κατοίκους της υπαίθρου, στις αγρότισσες και στους αγρότες, ιδιαίτερα στον νέο αγρότη. Επιβεβαιώνουμε το χρέος μας και τις δεσμεύσεις μας να προστατέψουμε το εισόδημά τους. Να κερδίσουμε μαζί το στοίχημα για την ανάπτυξη και την αναγέννηση της υπαίθρου.

Απευθύνομαι στους εργαζόμενους γιατί θέλουμε να συμμετέχουν ενεργά στην ανάπτυξη και τη δίκαιη κατανομή των εισοδημάτων και του πλούτου. Στους εργαζόμενους που θέλουμε να αγωνιστούμε μαζί για να αντιμετωπίσουμε την ανεργία, τις απολύσεις, την απαξίωση των δεξιοτήτων τους, για να δημιουργήσουμε περισσότερες και καλύτερες θέσεις απασχόλησης με προοπτική.

Απευθύνομαι στις Γυναίκες που διεκδικούν τα δικαιώματά τους στην ισοτιμία και στην ισοπολιτεία. Τη μόρφωση και τη δουλειά. Την οικογένεια και την ασφάλεια των παιδιών τους.

Απευθύνομαι στους συνταξιούχους, στους ανθρώπους τις τρίτης ηλικίας που τους χρωστάμε πολλά. Είναι αδιαπραγμάτευτη η απόλυτη προτεραιότητα μας να ενισχύσουμε και να επεκτείνουμε το Κοινωνικό Κράτος. Το κράτος Πρόνοιας και Προστασίας. Να δυναμώσουμε τα δίκτυα αλληλεγγύης για μια κοινωνία με ανθρώπινο πρόσωπο.

Απευθύνομαι σε όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες που πάντα θέλουν το καινούργιο, την αλλαγή, το διαφορετικό και το μεταρρυθμιστικό και δεν θέλουν να περιχαρακώνεται στο παλιό και στο αδιέξοδο. Τους καλώ να συμμετάσχουν ενεργά στη διαμόρφωση των ονείρων μας, του ίδιου του μέλλοντος.

Απευθύνομαι σε όλους τους δημοκράτες πολίτες που μπορεί να έχουν διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις αλλά ταυτόχρονα έχουν κοινές ή αντίστοιχες με εμάς αγωνίες, ευαισθησίες και προσδοκίες για το παρόν και το μέλλον της κοινωνίας μας. Αξίζει να προχωρήσουμε μαζί χωρίς φοβίες και προκαταλήψεις.

Την Κυριακή αποφασίζουμε όχι ποιόν θα τιμωρήσουμε αλλά ποιόν θα εμπιστευτούμε.

Σας κοιτώ στα μάτια και δεσμεύομαι.

Δεσμεύομαι για το χρέος μου απέναντι στον Ελληνικό λαό και σε κάθε πολίτη χωριστά.

Είμαι έτοιμος να αναλάβω την ευθύνη της διακυβέρνησης.

Είμαι έτοιμος να κάνω πράξη τις προσδοκίες σας.

Είμαι έτοιμος να τιμήσω την εντολή σας.

Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν προβλήματα.

Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν αδυναμίες.

Υπάρχουν όμως λύσεις και υπάρχει η θέληση να αλλάξουν τα κακώς κείμενα.

Η νέα κυβέρνηση θα είναι ολιγομελής, ανανεωμένη και αποτελεσματική.

Θα την απαρτίζουν άνθρωποι με ικανότητα, γνώση, αποφασιστικότητα και ήθος.

Θα σταθώ αμείλικτος με τη διαφθορά.

Η ανοχή μου θα είναι μηδενική για την αδιαφάνεια.

Μπορώ να εγγυηθώ τη δίκαιη λύση του Κυπριακού.

Τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή.

Την επιτυχή διαπραγμάτευση του Δ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.

Η Κυβέρνησή μου θα διασφαλίσει τις επιδοτήσεις των αγροτών έως το 2013 και των πόρων για την ανάπτυξη της υπαίθρου, την προστασία του περιβάλλοντος, τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Με απασχόληση και κοινωνική δικαιοσύνη θα συνεχίσουμε τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και θα αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής όλων των Ελλήνων.Η ψήφος του κάθε πολίτη είναι μία κρίσιμη ψήφος εμπιστοσύνης στο παρόν και το μέλλον της Ελλάδας, στο παρόν και το μέλλον του ίδιου και της οικογένειάς του, στο παρόν και το μέλλον των παιδιών μας.

Αυτή η ψήφος εμπιστοσύνης μας δεσμεύει.

Η εντολή σας για μια νέα διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι εντολή για μια βαθιά αλλαγή με σιγουριά και ελπίδα.

Δύναμή μας το τρίπτυχο «από τους πολίτες, με τους πολίτες, για τους πολίτες».

Μέτρο της πολιτικής μας ο άνθρωπος.

Όραμα μας μια Ελλάδα δυνατή και ενεργή μέσα στην ενωμένη Ευρώπη και τον κόσμο.

Με συμμετοχική δημοκρατία.

Με αξιοκρατία.

Με διαφάνεια.

Με πολίτες ενεργούς, συμμέτοχους, ελεύθερους, σίγουρους για τα δικαιώματά τους, αισιόδοξους για τις πρωτοβουλίες τους.

Δικαιοσύνη, αλληλεγγύη και ανθρωπιά είναι οι στόχοι που φέρνουν τη νίκη.

Είναι οι όροι που προσδιορίζουν τη δική μας σχέση.

Σχέση ζωής και ελπίδας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.