Δεσμευθηκε για λυσεις στα αιτηματα της Ενωσης Αστυνομικων Υπαλληλων Ροδοπης ο κ. Μενεξιδης

Τέθηκαν επί τάπητος τα ζητήματα που απασχολούν τους Αστυνομικούς της Ροδόπης από το Δ.Σ. της Ένωσης

Την  Τρίτη 12 Μαρτίου, αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Α.Μ.Θ. Υποστράτηγο κ. Νικόλαο Μενεξίδη.
 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν προβλήματα που απασχολούν τα μέλη της Ένωσης και  συγκεκριμένα θέματα της καθημερινότητας, όπως η ελλιπής καθαριότητα των υπηρεσιών για τρεις και πλέον μήνες, η διαχείριση του μεταναστευτικού από το προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, η προβληματική λειτουργία του μεθοριακού σημείου διαβατηριακού ελέγχου Νυμφαίας λόγω ολιγάριθμου προσωπικού, οι ελλείψεις ασφαλείας σε σκοπιές της Δ.Α. Ροδόπης και τα οφειλόμενα ρεπό. 
 
Όσον αφορά την καθαριότητα ο κ. Μενεξίδης υποστήριξε ότι από την ΓΕ.Π.Α.Δ.Α.Μ.Θ. έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες ενέργειες και ο διαγωνισμός για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας εστάλη για δημοσίευση την 12η Μαρτίου. Για το μεταναστευτικό  συμφώνησε ότι η Δ.Α. Ροδόπης πλέον έχει σημαντικό  ρόλο στην διαχείριση του μεταναστευτικού και δεσμεύτηκε πως θα προτείνει την ενίσχυση με προσωπικό μέσω του προγράμματος «Ασπίδα» και ότι θα καταβάλει προσπάθειες για την  ενίσχυση της Δ.Α. Ροδόπης και με κατάλληλα οχήματα, ώστε να μην είναι απαραίτητη η συνεχής μετακίνηση οχημάτων όμορων Διευθύνσεων.
 
Για το μεθοριακό σημείο διαβατηριακού ελέγχου Νυμφαίας, επισήμανε πως αντιλαμβανόμενος ότι  ο τουρισμός είναι η «βαριά βιομηχανία» της χώρας μας και η ΕΛ.ΑΣ. στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων της πρέπει να συμβάλει όσο το δυνατόν στη διευκόλυνση και εξυπηρέτηση των τουριστών και για τον λόγο αυτό, στο προσεχές διάστημα θα καταβληθούν προσπάθειες για την ενίσχυση με προσωπικό της συγκεκριμένης υπηρεσίας.
 
Για την σκοπιά της πύλης του Αστυνομικού Μεγάρου και την εμπρόσθια σκοπιά του Τουρκικού Προξενείου που δεν καλύπτουν τις προϋποθέσεις ασφαλείας, συμφώνησε ότι η ασφάλεια, όπως και η υγιεινή, είναι βασικές υποχρεώσεις που πρέπει να παρέχει κάθε εργοδότης, και εν προκειμένω η Πολιτεία. Δεσμεύτηκε ότι θα διερευνήσει τη δυνατότητα τοποθέτησης κατάλληλων φυλακίων που να καλύπτουν τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφαλείας.
 
Τέλος, για την συσσώρευση μεγάλου αριθμού οφειλομένων ημερήσιων αναπαύσεων στα μέλη της Ένωσης,  απάντησε ότι η ημερήσια ανάπαυση είναι αναφαίρετο δικαίωμα του εργαζομένου και ως τέτοιο ο νομοθέτης το έχει «θωρακίσει» με αντίστοιχο Προεδρικό Διάταγμα. Για τον λόγο αυτό, η Διοίκηση θα πρέπει να τηρεί τις υποχρεώσεις της απέναντι στο προσωπικό, ώστε να  υπάρχει αποτελεσματικότερη, εν τέλει, αστυνόμευση.
 
Ο κ. Μενεξίδης αναγνώρισε το δίκαιο του συνόλου των αιτημάτων που τέθηκαν και δήλωσε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυσή τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.