Δεσμευση για την διασφαλιση του εισοδηματος των βαμβακοκαλλιεργητων της Ροδοπης

Απέσπασε ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ από τον αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Μετά την κατάθεση ερώτησης στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου την προηγούμενη εβδομάδα, ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ επισκέφθηκε χθες, Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου, στην Αθήνα τον αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ.Γεώργιο Αποστολάκη, προκειμένου να λάβει απαντήσεις και δεσμεύσεις για την διασφάλιση του εισοδήματος των βαμβακοκαλλιεργητών της Ροδόπης που απειλούνται με απώλεια της συνδεδεμένης ενίσχυσης.    
 
Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ απέσπασε την δέσμευση του αντιπροέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ ότι «σε περίπτωση που καθοριστεί το ποσοστό της ζημίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΛΓΑ και σταλεί άμεσα το πόρισμα στον Οργανισμό, δεν θα αναζητηθεί κατά την διαδικασία των πληρωμών προς τους βαμβακοπαραγωγούς, η κάλυψη του ποσοστού της ζημίας που θα έχει επισήμως πιστοποιηθεί».  
 

Υπενθυμίζεται ότι στην απάντησή στις 16-7-2018  με αριθμό πρωτοκόλλου 570/88956, που δόθηκε με αφορμή προηγούμενη ερώτησή του βουλευτή Ροδόπης για το ίδιο θέμα, ο πρώην υπουργός κ. Αποστόλου είχε επισημάνει ότι «εφόσον οι αρμόδιοι φορείς επιβεβαιώσουν την επικράτηση ειδικών καιρικών συνθηκών που συνιστούν λόγο ανωτέρας βίας και έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση της παραγωγής σύσπορου βαμβακιού σε επίπεδα κατώτερα της ελάχιστης απαιτούμενης στρεμματικής απόδοσης, ο ΟΠΕΚΕΠΕ λαμβάνει υπόψη του την εν λόγω επιβεβαίωση, ώστε να αποδοθεί, όπως πρέπει, η συνδεδεμένη ενίσχυση στους ζημιωθέντες παραγωγούς».  
 
«Δεν εφησυχάζουμε από την στιγμή που μεγάλο κομμάτι της φετινής αγροτικής παραγωγής βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα. Το εισόδημα της Ροδόπης και η ευημερία των πολιτών της είναι ταυτισμένο με την αγροτική της οικονομία, τα μεγέθη της οποίας ξεπερνούν κατά πολύ τους εθνικούς μέσους όρους» δήλωσε σχετικά ο κ.Ιλχάν Αχμέτ τονίζοντας πως « συνεχίζουμε με προσοχή και ορθολογισμό για την επίτευξη του τελικού μας στόχου, που δεν είναι άλλος από την δικαίωση του εύλογου αιτήματος των αγροτών μας για αποζημιώσεις από τα έκτακτα γεγονότα που έπληξαν την παραγωγή τους».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.