«Δεντροφυτευση μνημης» στη Δραμα

«Φύτεψε ένα δέντρο, δώσε ζωή, σώσε τη μνήμη». Αυτό ήταν το μήνυμα της ημέρας που ακούστηκε από τα χείλη της Προέδρου του ΣΠοΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρύσα Μαυρίδου, τη Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010 στη δεντροφύτευση των 353 δένδρων δρυός, που πραγματοποιήθηκε στο πρώην Στρατόπεδο Καυσίμων, στη Δράμα. Ήταν μια πρωτοβουλία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΠοΣ, σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δράμας, σαν αρχή των δράσεων που θα πραγματοποιούνται στο χώρο του πρώην Στρατοπέδου Καυσίμων το οποίο θα ονομαστεί «Άλσος Γενοκτονίας των Ποντίων». Ήταν μια συγκινητική εκδήλωση αφού παραβρέθηκαν δεκάδες πόντιοι, μικροί και μεγάλοι για να φυτέψουν ένα από τα 353 δέντρα τιμώντας έτσι τα 353.000 θύματα της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Τα δέντρα παραχωρήθηκαν από το αξιόλογο συντοπίτη μας, από το Μεγαλόκαμπο Δράμας, γιατρό κ. Μανόλη Θεοδωρίδη, στέλεχος του οργανωμένου ποντιακού χώρου, τον οποίο και ο ΣΠοΣ, ευχαρίστησε ιδιαίτερα.

Το πρώτο δέντρο φύτεψε ο Νομάρχης Δράμας κ. Κωνσταντίνος Ευμοιρίδης και το δεύτερο ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Γεώργιος Παρχαρίδης. Ακολούθησε η Πρόεδρος του ΣΠοΣ ΑΜΘ κ. Χρύσα Μαυρίδου και ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλλυλεγγύης κ. Χρήστος Αηδόνης. Την εκδήλωση τίμησαν φυτεύοντας ένα δέντρο και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δράμας κ. Χαρά Κεφαλίδου, ο Αντινομάρχης Δράμας κ. Κων/νος Καραβάς, Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, στελέχη των Ποντιακών Σωματείων από όλη την Περιφέρεια αλλά και πολλοί πόντιοι που δεν ξεχνούν τους προγόνους μας.

Το νέο Δ.Σ. του ΣΠοΣ ΑΜΘ ευχαριστεί θερμά τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δράμας για την παραχώρηση χρήσης του χώρου του πρώην Στρατοπέδου Καυσίμων, αλλά και όλους όσους συντέλεσαν στο να πραγματοποιηθεί η δεντροφύτευση και υπόσχεται ότι θα συνεχίσει τους αγώνες για την διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των αδερφών ψυχών μας, με όλες του τις δυνάμεις για να επέλθει η δικαίωση και η ανάπαυση αυτών.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΠοΣ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Μετά τις εκλογές του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010 στο Θρυλόριο Κομοτηνής, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε, συγκροτήθηκε σε σώμα και έχει ως εξής:
Πρόεδρος : Χρύσα Μαυρίδου,Αντιπρόεδρος : Παρθένα Μισαηλίδου, Γραμματέας : Αιμιλία Παναγιωτάρα, Ταμίας : Νίνα Κυριακίδου, Μέλη : Θωμάς Βασιλειάδης, Ευστάθιος Παπαδόπουλος, Ευστάθιος Περσίδης, Θεόδωρος Ρωμανίδης, Σάββας Τσολίδης.
Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι Γεώργιος Κυριακίδης Χαράλαμπος Σπινθηρόπουλος και Χαράλαμπος Αναστασιάδης.

 

Το νέο Δ.Σ. της Περιφερειακής Επιτροπής Νεολαίας του ΣΠοΣ Α.Μ.-Θ.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Επιτροπής Νεολαίας του Σ.Πο.Σ. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 13ης Νοέμβρη 2010 συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής :
Συντονιστής, Γρηγόρης Κεσαπίδης – Σύλλογος Ποντίων Δράμας «Οι Κομνηνοί»
Αναπληρωτής συντονιστής, Κωνσταντίνος Χατζημιχαηλίδης, Μορφωτικός Σύλλογος Κοκκινοχώματος,Γ. Γραμματέας, Αθηνά Νακούση – Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς», Μέλη, Γιώργος Αμπεσλίδης – Εκπολιστικός Σύλλογος Μυλοποτάμου Δράμας, Άννα Αναστασιάδου – Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς», Θανάσης Ελευθεριάδης – Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης, Στέλλα Κυριακίδου – Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων «Ακρίτες Νέας Κρώμνης», Χρήστος Πακαταρίδης – Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Ελαιοχωρίου «Ο Aγιος Γεώργιος», Βαγγέλης Τοπκαράς – Σύλλογος Ποντίων Κρηνίδες Καβάλας «Το Βυζάντιο». Αναπληρωματικά μέλη η Ολυμπία Αθανασιάδου – Μορφωτικός Σύλλογος Κοκκινοχώματος, η Ελένη Παπαδοπούλου – Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμώνα «Οι Τραντέλληνες» και η Θεοδώρα Σιδηροπούλου – Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Ελαιοχωρίου «Ο Άγιος Γεώργιος»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.