Δενδροφυτευση

Στο πλαίσιο της Εθνικής Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, δενδροφύτευση πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο νέο οικισμό παλιννοστούντων, στην περιοχή της Νέας Μοσυνούπολης, από την Αντιδημαρχία Ποιότητας Ζωής και Περιβάλλοντος του Δήμου Κομοτηνής σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Ένωση Ελευθέρων Πολιτών». Στο πλαίσιο της δενδροφύτευσης, ο δήμαρχος Κομοτηνής κ. Δημήτρης Κοτσάκης αναφέρθηκε στις ενέργειες του Δήμου σχετικά με τα έργα που αναμένεται να υλοποιηθούν στη συγκεκριμένη περιοχή.

Αρχικά, ο κ. Κοτσάκης αναφέρθηκε στα έργα οδοποιίας που αναμένονται να υλοποιηθούν: «Παράλληλα με τις διάφορες δενδροφυτεύσεις στην κεντρική νησίδα του δρόμου προχωρούμε στην πλήρη αποπεράτωση των μικρών δρόμων που έχουν απομείνει χωρίς ασφαλτόστρωση», αλλά και στην επίλυση των προβλημάτων αναφορικά με την παραλαβή της αλληλογραφίας: «Έχουμε ήδη δώσει ονομασίες και αριθμούς σε όλους τους δρόμους, εξάλλου ήταν από τα παγία αιτήματα των κατοίκων καθώς δεν πήγαινε η αλληλογραφία. Απομένει να οριστικοποιήσουμε το ζήτημα, με τον ταχυδρόμο και τον γενικό διευθυντή ταχυδρομείων από την Θεσσαλονίκη ώστε να πηγαίνουν όλα τα γράμματα πλέον στα σπίτια, να ενταχθεί πλήρως αυτό το κομμάτι στην πόλη».

Στη συνέχεια, ο κ. Κοτσάκης αναφέρθηκε στην πρόοδο των υπολοίπων έργων που αφορούν στον οικισμό: «Έχουμε ήδη ξεκινήσει δίπλα στις αθλητικές εγκαταστάσεις μια κλειστή αίθουσα αθλητικών εκδηλώσεων που βρίσκεται υπό κατασκευή ώστε να μπορεί αυτός ο οικισμός να έχει και κάποιους χώρους για χειμερινές εκδηλώσεις που λείπουνε, ενώ απομένουνε ορισμένες σηματοδοτήσεις που μας έχουνε ζητήσει εδώ οι κάτοικοι γιατί σε αυτό το κομμάτι έχουμε αρκετούς οι οποίοι περνούνε με υψηλές ταχύτητες και δημιουργούν προβλήματα. Είναι προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν δήμος, είναι στην αρμοδιότητά μας και θέλουμε να τα λύσουμε φέτος».

Τέλος, ο Δήμαρχος Κομοτηνής επισήμανε το γεγονός της επίσκεψης του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης την προσεχή Παρασκευή «οπού εκεί θα του τεθούν ορισμένα θέματα που αφορούν σε γενικότερα προβλήματα των παλιννοστούντων, κρατικές αρωγές, όλα αυτά στα οποία ο υπουργός αν του τεθούν υπόψη μπορεί να βοηθήσει να δοθεί γρηγορότερα λύση».


Ο.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.