Δεν υπηρχε καμια διαθεση στοχοποιησης συναδελφου δηλωνουν στον «ΠτΘ» οι Ε.Καστη και Α. Ταιφουν

Ξεκαθαρίζουν πως ο ΠΚΣ ήταν ενήμερος για το περιεχόμενο του δελτίου τύπου τονίζοντας πως μοναδικός σκοπός των δράσεών τους ήταν η ευζωία των ζώων και η προστασία της Δημόσιας Υγείας

Την δική τους απάντηση στα όσα έχουν διαμειφθεί τα τελευταία 24ωρα με αφορμή την κατάσταση στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κομοτηνής, όπως την είχαν καταγράψει σε σχετικό δελτίο τύπου που δημοσιοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2018, δίνουν μιλώντας στον «ΠτΘ»  η πρώην πρόεδρος του παραρτήματος Ροδόπης του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου κ. Εριφύλη Καστή και ο αντιπρόεδρος του παραρτήματος κ. Αχμέτ Ταϊφούν.
 
Σε επικοινωνία του «ΠτΘ» με τους κ.κ. Καστή και Ταϊφούν, σε συνέχεια της ανακοίνωσης του ΠΚΣ στην οποία εκφράζονταν, μεταξύ άλλων, η έκπληξη των μελών του για την εκκίνηση της στοχοποίησης του υπεύθυνου κτηνιάτρου του Δημοτικού Κυνοκομείου κ. Θάνου Καραγιώργη, από το επίμαχο δελτίο τύπου, αλλά και σε συνέχεια της δημοσιοποίησης της σχετικής επιστολής του ιδίου σε απάντηση αυτού, η πρώην πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του παραρτήματος ξεκαθαρίζουν πως ουδέποτε υπήρξε προσπάθεια στοχοποίησης του συναδέλφου τους, υποστηρίζοντας επίσης πως ο ΠΚΣ ήταν ενήμερος για το περιεχόμενο του δελτίου τύπου.
 
Πιο συγκεκριμένα η κ. Καστή εξήγησε πως το επίμαχο δελτίο Τύπου γνωστοποιήθηκε στον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο και κοινοποιήθηκε στα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, την πρόεδρο,  καθώς και τον δικηγόρο του Συλλόγου, δίχως να υπάρξει η όποια άρνηση εμπλοκής ή διαφωνίας τους. Μετά την πρώτη αυτή επικοινωνία όπως υπογράμμισε η κ. Καστή η επικοινωνία με τον ΠΚΣ διεκόπη, ενώ λίγο καιρό μετά σε τηλεφωνική επικοινωνία της προέδρου του ΠΚΣ με τον κ. Αχμέτ τον προέτρεψε η δημοσιοποίηση του δελτίου τύπου να γίνει από το παράρτημα επικαλούμενη φόρτο εργασίας.
 
Η κ. Καστή εξήγησε πως για την κατάσταση στο δημοτικό κυνοκομείο αλλά και τις αντιδράσεις που εκφράστηκαν από πλευράς τους, με μοναδικό στόχο την ευζωία των ζώων και την προστασία της δημόσιας υγείας, ήταν ενήμερος και ο κ. Καραγιώργης, από τον οποίο ζήτησαν να διαχωρίσει την θέση του από τον αρμόδιο Δήμο, ούτως ώστε να μην γίνει αποδέκτης και ενδεχόμενων κυρώσεων.
 
Η ίδια ερωτηθείσα σχετικά με το περιεχόμενο της απαντητικής επιστολής του συναδέλφου τους κ. Καραγιώργη ξεκαθάρισε πως αυτή ουδεμία σχέση έχει με τα όσα ανέφερε το δελτίο τύπου του παραρτήματος, για να τονίσει πως δεν  υπάρχει καμία βάση στις κατηγορίες περί στοχοποίησης του κτηνιάτρου του δημοτικού κυνοκομείου, υπογραμμίζοντας πως για τις όποιες κινήσεις υπήρχε και σχετική ενημέρωση κατά την γενική συνέλευση του παραρτήματος Ροδόπης.
 
«Επικεντρώνονται στο ότι πάμε να κατηγορήσουμε τον κ. Καραγιώργη, γεγονός που δεν ισχύει» ανέφερε η ίδια χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως σκοπός του δελτίου τύπου αλλά και της συνάντησης με τον τότε δήμαρχο Κομοτηνής ήταν η ενημέρωση αλλά και η κινητοποίηση για τις απαιτούμενες αλλαγές στο δημοτικό κυνοκομείο Κομοτηνής, για την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των ζώων αλλά και ευρύτερα.
 
Αντίστοιχες και οι δηλώσεις του κ. Αχμέτ ο οποίος μιλώντας τον «ΠτΘ» επανέλαβε πως ο σκοπός των δράσεων ήταν ενημερωτικός και ουδεμία πρόθεση στοχοποίησης ή «κατηγορώ» προς τον συνάδελφό τους υπήρξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.