Δεν ξερει τιποτα το Υπουργειο Μεταφορων και Υποδομων για το Φραγμα Ιασιου!

Το έργο ουδέποτε χαρακτηρίστηκε ως «Εθνικού Επιπέδου»

Καμία γνώση επί του θέματος Φράγμα Ιασίου, δεν έχει το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ούτε και η αρμόδια Διεύθυνση Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων, όπως μαρτυρά, απάντηση του υπουργού κ. Σπίρτζη αλλά και οι αναλυτικές πληροφορίες που δίνονται από τον διευθυντή της αρμόδιας Γενικής Γραμματείας Υποδομών, σε ερώτηση που κατατέθηκε για το θέμα από τον βουλευτή Ροδόπης, κ. Ιλχάν Αχμέτ.       
 
Μάλιστα, στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται ότι η Διεύθυνση Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων εμπλέκεται στην μελέτη και κατασκευή των συγκεκριμένων έργων «μόνο στην περίπτωση που αυτά χαρακτηριστούν ως ειδικά και σημαντικά έργα Εθνικού Επιπέδου, μετά από αίτημα των αρμοδίων φορέων», πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα το Φράγμα Ιασίου ουδέποτε χαρακτηρίστηκε μέχρι σήμερα «ως έργο Εθνικού Επιπέδου»…  
 
Όπως τονίζεται στην απάντηση του διευθυντή της διεύθυνσης Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, σύμφωνα με το νόμο 3881/1958 το συγκεκριμένο υπουργείο είναι αρμόδιο για την εκτέλεση έργων εμβέλειας αντίστοιχης του φράγματος Ιασίου και εφόσον υπάρξει αίτηση από τους αρμόδιους φορείς, «είναι σε θέση να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την πλήρη ολοκλήρωσή του, εναρμονίζοντας το με τις σύγχρονες μεθόδους της Τέχνης και της Επιστήμης»!
 
Μετά την παραπάνω απάντηση του υπουργείου ο βουλευτής Ροδόπης επανακατέθεσε την ερώτηση πλέον και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.