«Δεν θα επιτρεψουμε ρεβανσιστικα φαινομενα στη Ροδοπη»

Την πρώτη μετεκλογική συνέντευξη τύπου παραχώρησε χθες βράδυ στα γραφεία της, στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής η Νομαρχιακή επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Ροδόπης. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος της Νομαρχιακής αναφέρθηκε στους στόχους της Νέας Δημοκρατίας, τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλήνιο επίπεδο. «Οι στόχοι είναι αυτοί που έχουν καθοριστεί προεκλογικά και δεν αλλάζουν. Δεν σημαίνει ότι με τις εκλογές τελείωσαν όλα. Ο αγώνας δεν τελειώνει εδώ. Ο αγώνας τώρα αρχίζει και ενόψει των ευρωεκλογών πρέπει να έχουμε ένα ανάλογο εκλογικό αποτέλεσμα στο Νομό και γι’ αυτό βρισκόμαστε σε συνεχή εγρήγορση και επαγρύπνηση τόσο εμείς όσο και οι εκλογικοί μας αντιπρόσωποι».

Ο πρόεδρος της Ν.Ο.ΔΕ Ροδόπης κ. Δημήτρης Κοτσάκης αφού ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας για την μαζική στήριξή τους στις εκλογές προχώρησε σε ένα απολογισμό των εκλογών κάνοντας μια επισκόπηση των αποτελεσμάτων δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι η Ροδόπη ήταν ο πρώτος νομός στην Ελλάδα όπου επιτεύχθηκε μια τέτοια μεγάλη μεταστροφή του εκλογικού σώματος από το ένα κόμμα στο άλλο.
Συνεχάρη τον Ευριπίδη Στυλιανίδη για την εκλογή του και την υπουργοποίησή του καθώς και τον Ιλχάν Αχμέτ καθώς, όπως τόνισε ο κ. Κοτσάκης, η μεταστροφή της μειονότητας οφείλεται σε ένα μεγάλο βαθμό στην εμπιστοσύνη που έδειξαν οι κάτοικοι στην προσωπικότητα και το ήθος του Ιλχάν Αχμέτ.

«Η μειονότητα κατάλαβε ποιο είναι το κόμμα εκείνο που μπορεί να υπερασπίσεί καλύτερα τα συμφέροντα της και ψήφισε μακριά από σκοπιμότητες και γραμμές. Ο Αχμέτ Ιλχάν έχει μεγάλο μερίδιο συμβολής στη μεταστροφή αυτή και για αυτό τον ευχαριστούμε δημόσια» ανέφερε ο κ. Κοτσάκης.

Η επόμενη μέρα

Σεμνότητα, ταπεινότητα και μετριοπάθεια. Αυτό είναι το τρίπτυχο με βάση το οποίο θα κινηθεί η νέα κυβέρνηση κατά τον κ. Κοτσάκη. «Δεν θα υπάρξουν φαινόμενα αλαζονείας και ρεβανσισμού σε τοπικό επίπεδο αλλά δεν μπορεί η Νομαρχιακή Επιτροπή να επιβάλλει σε κάθε στέλεχος τι ακριβώς θα λέει», ανέφερε χαρακτηριστικά, παίρνοντας αποστάσεις από τυχόν ατυχείς ή προκλητικές δηλώσεις διάφορων οπαδών ή φίλων της Νέας Δημοκρατία που τυχόν ακούγονται ή θα ακουστούν.

Για την κριτική που ασκείται στη νέα κυβέρνηση για τις προγραμματικές δηλώσεις ο κ. Κοτσάκης θεωρεί πως «πέρα από τις προεκλογικές εξαγγελίες το σωστό είναι να ακούγονται αυτές και επίσημα από τη Βουλή και αυτό ακριβώς έκανε και ο Πρωθυπουργός».

Η Ν.Ο.ΔΕ Ροδόπης θεωρεί ότι το κόμμα είναι ο συνδετικός κρίκος της κοινωνίας με την κυβέρνηση και δεν πρέπει να θεωρηθεί σε καμία περίπτωση ότι κόμμα ίσον κυβέρνηση. Το μοντέλο που χρησιμοποίησε το ΠΑΣΟΚ δεν περπάτησε γι’ αυτό και θα αλλάξει είπε επιγραμματικά ο πρόεδρος της Ν.Ο.ΔΕ.

Ο κ. Κοτσάκης αναφέρθηκε και σε μερικά δημοσιεύματα του τοπικού τύπου που κατηγορούσαν τη Νέα Δημοκρατία για έλλειψη πολιτικού πολιτισμού και ρεβανσιστικές τακτικές. «Καταρχήν τα επιχειρήματα αυτά ήταν έωλα και κατέρρευσαν προτού καν ξεκινήσουν. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι τη Νομαρχιακή δεν την εκφράζει άμεσα ή έμμεσα κανένα τοπικό έντυπο παρά μόνο το έντυπο που η ίδια εκδίδει επίσημα. Από εκεί και πέρα η κριτική και η ελευθεροτυπία είναι αυτονόητα πράγματα. Ο κάθε δημοσιογράφος, ανεξάρτητα από την ιδεολογία του, όταν γράφει πρέπει να την αφήνει στην άκρη και να γράφει αντικειμενικά. Μόνο έτσι μπορεί να ανεβεί τα σκαλιά της δημοσιογραφίας και να μην χάσει την αξιοπιστία του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μια από τις πρώτες ενέργειες που θα κάνει η Ν.Ο.ΔΕ Ροδόπης θα είναι να υπενθυμίσει με την πρώτη ευκαιρία στον αρμόδιο για θέματα τύπου της κυβέρνησης την δέσμευση του για κατανομή κατά 30% της κρατικής διαφήμισης στα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης. Αυτό θα συμβεί αφού περάσει το εύλογο χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα γίνει πλήρης απογραφή των παραληφθέντων χαρτοφυλακίων από τους νέους υπουργούς.

Ο κ. Κοτσάκης, απαντώντας σε ερώτηση για οργανωτικό άνοιγμα της Νομαρχιακής προς τη μειονότητα είπε πως η Νέα δημοκρατία ήδη περιλαμβάνει μουσουλμάνους στις διάφορες τοπικές διαχειριστικές επιτροπές και θα ενισχυθούν αυτοί όταν ολοκληρωθεί η οργανωτική αναδιάρθρωση του κόμματος που ήδη έχει ξεκινήσει. Πρόθεση της Ν.Ο.ΔΕ είναι να ιδρύσει τοπικές κομματικές επιτροπές στα μειονοτικά χωριά τώρα που οι πολιτικές συνθήκες είναι ευνοϊκές. Σε περίπτωση που ακουστούν φωνές κατά της μειονότητας από στελέχη ή βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας εκτός Θράκης η Ν.Ο.ΔΕ Ροδόπης θα παρεμβαίνει και με τα στελέχη αλλά και με τους αρμόδιους βουλευτές που έχουν εκλεγεί.

Για το θέμα του περιφερειάρχη και το μεγάλο θεσμικό κενό που έχει δημιουργηθεί εδώ και δεκαπέντε ημέρες, ο πρόεδρος της Ν.Ο.ΔΕ είπε πως τίποτα από όλα αυτά που ακούγονται δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια και πως πεποίθηση δικιά του είναι ότι ο νέος περιφερειάρχης θα είναι κάποιος νέος σε ηλικία, με τεχνοκρατικές γνώσεις. Τέλος, ο κ. Κοτσάκης ανακοίνωσε ότι επίσημος εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας για το Νομό Ροδόπης ορίστηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής του Νομού Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Τάσος Συκάκης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.