«Δεν θα ασχοληθω με τα κοινα και θα επιστρεψω στο σχολειο»

«Θέλω να με θυμούνται ως τον πρώτο και τελευταίο δήμαρχο Νέου Σιδηροχωρίου» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Κώστας Βαρβάτος τονίζοντας ότι δεν θα ασχοληθεί με τα κοινά και ότι θα επιστρέψει στην οργανική του θέση στο 4ο γυμνάσιο Κομοτηνής.
«Όλοι είναι ερωτευμένοι με την αυτοδιοίκηση αλλά κάποια στιγμή πρέπει να βλέπουμε τι έχουμε πάρει και μέχρι πού μπορούμε να φθάσουμε. Αισθάνομαι πολύ ευχαριστημένος, πολύ γεμάτος από όλα αυτά τα χρόνια με την ενασχόλησή μου ολοκληρωτικά ψυχή τε και σώματι με τα κοινά και την αυτοδιοίκηση. Πιστεύω ότι πρέπει να φύγω αφήνοντας αυτή τη σφραγίδα μου, το όνομά μου, την υστεροφημία μου και να γυρίσω στο κανονικό μου επάγγελμα που και αυτό από αγάπη το επέλεξα και που μου αρέσει. Τα παιδιά σου δίνουν μια άλλη χαρά κάθε χρόνο. Βλέπεις τα όνειρά τους, τις ελπίδες τους, δεν τους μαθαίνεις απλά χημεία και φυσική αλλά τους δίνεις ήθος και αγωγή, μηνύματα, παρόλο που η εποχή μας είναι ισοπεδωτική. Θα πάω να βρω την ηρεμία μου το αντικείμενο που σπούδασα. Το δασκαλίκι είναι έμφυτο, είχα καλούς δασκάλους και πάντα ήθελα να είμαι στο χώρο αυτό. Σπούδασα χημικός και δεν προτίμησα να πάω στη βιομηχανία ή σε δημόσιους φορείς ήθελα να πάω στην εκπαίδευση».

«Πηγαίνουμε στον οργανικό μας κορμό, στον δήμο Κομοτηνής»

Επικεντρώνοντας στη μεγαλύτερη επιτυχία του ως δήμαρχος ο κ. Βαρβάτος επισημαίνει ότι είναι «η δημιουργία του δήμου, όπου συνέβαλαν και επιφανείς προσωπικότητες που έχουν καταγωγή από τα χωριά μας. Όμως ξεκολλώντας από την περιοχή της Ξυλαγανής όπου ήταν ο προορισμός μας και με την αυτονόμησή μας ως δήμος για δώδεκα χρόνια καταφέραμε πολύ περισσότερα από ό,τι αν μέναμε κοινότητα ή ενωνόμασταν με τη Μαρώνεια. Τώρα έρχεται το πλήρωμα του χρόνου και πηγαίνουμε στον οργανικό μας κορμό στον δήμο Κομοτηνής. Ανεξάρτητα αν διαφωνώ με τους μεγάλους και χαώδεις δήμους, δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω ότι δεν μπορούν τα προβλήματα της περιοχής, η υφαλμύρωση, η ύδρευση, η αξιοποίηση της περιοχής της Ισμαρίδας, που κάθε χρόνο δημιουργούν άγχος με τις πλημμύρες, με τα αντλιοστάσια, να γεμίσουν οι ταμιευτήρες, να αντιμετωπισθούν λόγω έλλειψης τεχνικών υπηρεσιών. Δεν μπορούσα να κάνω μελέτες, να υποβάλλω προτάσεις, δεν έχω την επάρκεια να ενταχθώ στο ΕΣΠΑ, λέω λοιπόν ότι ο κόσμος θα χάσει, με την έννοια ότι θα είναι πιο μακριά από την εξουσία, εκτός αν περπατήσουν κάποια μεγάλα έργα που θα ήθελα, όπως το έργο του φράγματος Συμβόλων ή το θέμα της ένταξης όλων των οικισμών στο υδρευτικό δίκτυο Κομοτηνής ή της αξιοποίησης με τον τρόπο που θέλω, γιατί δεν περιμένω οι περιοχές της Ισμαρίδας και της Μολυβωτής, με τον αρχαιολογικό χώρο, να αναπτυχθούν στην περιοχή του Φαναρίου ή του Ιμέρου, ήθελα όμως να αναδειχθούν γιατί είναι πολύ όμορφο μέρος, ο κόσμος θα κερδίσει. Ελπίζω κάτι να γίνει μεγαλύτερο από έναν οργανωμένο φορέα και το εύχομαι».

«Πήρα έγκαιρα τις αποφάσεις μου»

Σε ερώτηση αν πιέστηκε να στηρίξει το πολιτικό κόμμα στο οποίο ανήκει ο κ. Βαρβάτος τονίζει ότι «για αυτό πήρα έγκαιρα τις αποφάσεις μου και έτσι δεν έφθασα στο σημείο να έχω πιέσεις. Κάποια στιγμή ρωτήθηκα και απάντησα ότι πήρα την απόφασή μου να φύγω». Σε ερώτηση αν αυτό σημαίνει ότι παίρνει αποστάσεις από παντού ο κ. Βαρβάτος δηλώνει ότι αυτό είναι σωστό. «Στα τόσα χρόνια υποστηρίχθηκα μόνο από ένα χώρο; Ανήκω εκεί που ανήκω αλλά αν δείτε ποιοι με στήριξαν δεν είναι μόνο εκείνος ο χώρος αλλά και άλλοι. Τη γνώμη μου θα την πω αλλά δεν είναι σωστό να κινώ τα νήματα ως κομματάρχης».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.