«Δεν θα αναμειχτω στις δημοτικες εκλογες»

Με επιστολή της προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης η νομαρχιακή σύμβουλος Μαρία Τριφωνίδου με βάση όλα όσα ακούστηκαν και ακούγονται περί της καθόδου της στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, κάνει γνωστό ότι δεν θα αναμειχτεί στις δημοτικές εκλογές. Η κ. Τριφωνίδου με την επιστολή της εξηγεί τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση και με καθαρό και ρεαλιστικό τρόπο ξεκαθαρίζει τη θέση της και δηλώνει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τον τόπο της.

Η επιστολή της κ. Τριφωνίδου έχει ως εξής:

Επειδή ακούστηκαν ή θα ακουστούν πολλά όσον αφορά την κάθοδο μου στις δημοτικές εκλογές ως υποψήφια Δήμαρχος, θα ήθελα να ενημερώσω τους συνδημότες μου για την τελική μου απόφαση και τους λόγους που με οδήγησαν σε αυτήν.
Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους αυτούς που πίστεψαν σε μένα και με θεώρησαν λύση σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει ο τόπος μας, να ηγηθώ σχήματος που θα απαντούσε στις ανάγκες και τα προβλήματά τους.
Δηλώνω ότι δεν θα αναμειχτώ στις δημοτικές εκλογές γιατί πίστευα και πιστεύω και το τονίζω χρόνια τώρα, ελπίδα και προοπτική για απάντηση στην απραξία και τα αδιέξοδα που βιώνουμε ως τόπος, ήταν η κάθοδος στις εκλογές ενός σχήματος μακριά από κόμματα και πολιτικές σκοπιμότητες πλαισιωμένο από νέους, κατά βάση κατοίκους του Δήμου, νέες ιδέες και νέες αντοχές. Αυτοί έπρεπε να έρθουν αντιμέτωποι με τα προβλήματά τους, αυτοί έπρεπε να αναζητήσουν και να αξιολογήσουν λύσεις που ταιριάζουν στους ιδίους και τον τόπο.

Αυτοσκοπός μου δεν ήταν ηγεσία

Όσον αφορά τη θέση μου, ποτέ αυτοσκοπός δεν ήταν η ηγεσία αυτής της προσπάθειας. Μπορούσα να πάω σπίτι μου, μπορούσα να βοηθήσω στη οργάνωσή τους ή να είμαι ένας απλός σύμβουλος. Φαίνεται δεν έπεισα, ή δεν ωριμάσαμε όλοι στον ίδιο βαθμό για αυτήν τη προοπτική. Κάθισα υπό το φως σε πολλά τραπέζια, συνομίλησα με πολλούς συνδημότες, ήμουν έτοιμη για κάθε υπέρβαση, πάνω από όλα για μένα ο τόπος. Δυστυχώς όμως για αυτήν την επανάσταση ενώ ο απλός κόσμος ήταν έτοιμος, διέβλεψα σκοπιμότητες στους «οπλαρχηγούς». Αυτό με λύπησε πολύ.

Η αδιαφορία ή ο δισταγμός ανθρώπων που θα μπορούσαν να σηκώσουν το βάρος της επόμενης μέρας, ζητούμενο για το μέλλον ενός τόπου, στάθηκε σημαντικός παράγων στην απόφαση μου.

Η στάση τους δικαιολογημένη βέβαια μέχρι σε ένα βαθμό γιατί η κατάρρευση του πολιτικού μας συστήματος έβαλε φραγμό και στις διαθέσεις των τελευταίων οραματιστών να ασχοληθούν με τα κοινά. Κάθε ολιγωρία όμως θα τη βρούμε μπροστά μας.
Ένας άλλος παράγων εξίσου σημαντικός η διάρκεια της θητείας της νέας δημοτικής αρχής, η οικονομική συγκυρία που περνάει η χώρα, τα πολλά προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο, αποτελούν βάρος που δεν σηκώνεται δυστυχώς από έναν αλλά από πολλούς.
Επιπλέον οι οικονομικές απαιτήσεις ενός αγώνα αυτού του είδους δεν ήταν στις δυνατότητες μου.

Εύχομαι οι εκλογές να διεξαχθούν με ηρεμία, οι συμπολίτες μου, οι οποίοι δεν είναι άμοιροι ευθυνών, να καταξιώσουν ανθρώπους ικανούς και όχι αυτούς που υποδεικνύει το σύστημα ή οι μικροσκοπιμότητες και οι ιδιοτέλειες.
Η αγάπη για τον τόπο μου δεν εξαντλείται σε αυτό το σημείο.
Δεν θα πάψω να αγωνίζομαι για αυτόν, για την τύχη που του αξίζει, πάντοτε και από οποιαδήποτε θέση, τιμώντας αυτούς που με αγαπούν και με εμπιστεύονται.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.