Δεν τα καταφερε στην Αλεξανδρουπολη ο ΠΑΟΚ Κοσμιου που αγωνιζοταν με δεκα παιχτες!

Εθνικός Αλεξανδρούπολης - ΠΑΟΚ Κοσμίου 2-0
Το μεσημέρι του Σαββάτου ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης υποδέχτηκε στο “Φώτης Κοσμάς” τον ΠΑΟΚ Κοσμίου, με τους γηπεδούχους να κατακτούν τους πρώτους τους βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα επικρατώντας με 2-0 της ομάδας από την Κομοτηνή, η οποία αγωνιζόταν από το 16ο λεπτό με παίχτη λιγότερο λόγω αποβολής του Δημοσθένους με απευθείας κόκκινη κάρτα.
 
Ο Εθνικός μπορεί να πει κανείς πως έπαιζε το τελευταίο του…χαρτί καθώς μέχρι σήμερα δεν είχε κατακτήσει κανέναν βαθμό ενώ η ομάδα του Κοσμίου πήγαινε σαφώς για τη νίκη όμως δεδομένων των τελευταίων αποτελεσμάτων η ισοπαλία δεν θα ήταν άσχημο αποτέλεσμα.
 
Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να επιβάλλουν η καθεμιά τον δικό της ρυθμό στο παιχνίδι με την πρώτη κλασική ευκαιρία να ανήκει στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι στο 13' έχασαν μεγάλη ευκαιρία για το 0-1 με τον Στοΐνοβιτς να βγαίνει τετ α τετ με τον Αρβανίτη με τον τελευταίο να αποκρούει με τα πόδια το τελείωμα του νεαρού επιθετικού.
 
Η φάση κλειδί: Στο 15' ο διαιτητής Πουλικίδης έδειξε ,κατόπιν υποδείξεως του α' βοηθού της αναμέτρησης, απευθείας κόκκινη κάρτα στον Δημοσθένους προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων που δεν μπορούσαν να καταλάβουν τον λόγο της αποβολής. Σύμφωνα με τον α' βοηθό ο Δημοσθένους χτύπησε εκτός φάσης τον Γκαϊδατζή.
 
Στην αμέσως επόμενη φάση ο Λίτσιος με απευθείας εκτέλεση φάουλ έβαλε μπροστά την ομάδα του στο σκορ μέσα σε ντελίριο πανηγυρισμών στο δημοτικό στάδιο της Αλεξανδρούπολης.
 
Οι φιλοξενούμενοι δεν το έβαλαν κάτω και προσπάθησαν να ξεπεράσουν (όπως και έκαναν) γρήγορα το “σοκ” της αποβολής αλλά και του τέρματος των γηπεδούχων. Αν εξαιρέσει κανείς το δυνατό σουτ του Καρακασίδη, το οποίο αποκρούστηκε από τον Δεληγιάννη, οι γηπεδούχοι δεν έδειχναν ανώτεροι στον αγωνιστικό χώρο.
 
Δεύτερο μέρος: Ο Σάββας Αϊβάζης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Καρασιούνα με τους ασπρόμαυρους να αναγκάζουν τους γηπεδούχους να “περιμένουν” στο μισό γήπεδο αν και αγωνιζόμενοι με παίχτη λιγότερο. Παρά την επιθετική διάθεση οι φιλοξενούμενοι δεν σημείωσαν κάποια αξιοσημείωτη ευκαιρία παρά μόνο προϋποθέσεις ευκαιριών. Από την άλλη πλευρά ο Εθνικός προσπαθούσε να απειλήσει μέσω αντεπιθέσεων χωρίς να δημιουργήσει κάποια μεγάλη ευκαιρία. 
 
Στο 81' μετά από ένα φθηνό λάθος της άμυνας των φιλοξενούμενων ο Γκαβανόζης “τροφοδότησε” ωραία τον Καρακασίδη που με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Δεληγιάννη για το 2-0.
 
Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού ο διαιτητής Πουλικίδης έδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Πεταλωτή στον Βουλγαρίδη. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος παίχτης με τον επιθετικό του Κοσμίου να αστοχεί και το 2-0 να παραμένει.

Tέλος οι άνθρωπου του Κοσμίου έχουν παράπονα από την διαιτησία της τριάδας από την ΕΠΣ Δράμας κάνοντας λόγο για «έξυπνη διαιτησία» ενώ επίσης θεωρούν άδικη την κόκκινη κάρτα στον Δημοσθένους.
 

Οι συνθέσεις των ομάδων:
 
Εθνικός Αλεξανδρούπολης: Αρβανίτης, Πεταλωτής, Μαλτέζος (87' Κολονέρος), Λίτσιος, Τσαπάνης, Γκουντενούδης (75' Τσαχιρίδης), Γκαβανόζης, Πατσιώρας, Γκαϊδατζής, Δεδελούδης (63' Λυμπέρης), Σιδηρόπουλος (58' Καρακασίδης).
 
ΠΑΟΚ Κοσμίου: Δεληγιάννης, Νάνος, Τριάντος (63' Τζατζανάς) , Δημοσθένους, Ζαγγουλός, Πλασταράς, Στοίνοβιτς (70' Ταχτσόγλου), Χατζητουλούσης, Μαυράκης (80' Βουλγαρίδης), Κυριακόπουλος, Ρουμπιές (46' Καρασιούνας).
 
*Η κεντρική φωτογραφία είναι αρχείου.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.