Δεν πτοουν οι διωξεις τους αγροτες της Ν. Καλλιστης

Αναβολή για το 2019 πήρε η δίκη των αγροτών της Ν. Καλλίστης, που έκλεισαν το δρόμο στις αρχές του 2017

Αναβολή για τις 19 Φεβρουαρίου 2019 πήρε η δίκη αγροτών του Αγροτικού Σωματείου Ν. Καλλίστης και Περιφερείας, που στις 26 Ιουνίου βρέθηκαν κατηγορούμενοι για παρακώλυση συγκοινωνίας στα δικαστήρια της Κομοτηνής.
 
Οι αγρότες κατηγορούνται για το κλείσιμο της Εθνικής Οδού Κομοτηνής-Ξάνθης, στο ύψος του οικισμού της Νέας Καλλίστης, στις αρχές του 2017, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων ενάντια στη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στον αγροτικό κόσμο.
 
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν την αντίθεσή τους στην Κυβέρνηση και την πολιτική της ΕΕ που εφαρμόζει, δηλώνουν από την πλευρά του οι αγρότες, με τον πρόεδρο του Σωματείου κ. Στέφανο Χρηστίδη να τονίζει πως οι διώξεις τους εντάσσονται στην προσπάθεια να εξαφανιστεί η μικρή και η μικρομεσαία γεωργία.
 
«Τι να φοβηθούμε, το δικαστήριο; Αντί να δώσουν κίνητρα για να μείνει ο κόσμος στο χωριό, να καλλιεργεί τα χωράφια του, βλέπουμε κάθε μέρα πιο σκληρά και αντιλαϊκά, αντεργατικά μέτρα» σημείωσε, με την πολιτική της κυβέρνησης να πλήττει όλα τα κοινωνικά στρώματα, όχι μόνο τους αγρότες.
 
Για αυτό και δήλωσε πως είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν, μη φοβούμενοι κανένα. «Μας τραβολογούν συνέχεια εδώ και 30 χρόνια, νομίζουν ότι θα φοβερίζουν τον κόσμο και θα σταματήσουν» σημείωσε, για αυτό και θα συνεχίσουν να αντιτίθενται στις πολιτικές της κυβέρνησης και της ΕΕ, μέσω της ΚΑΠ, και προσανατολίζονται και σε νέες κινητοποιήσεις εν καιρώ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.