«Δεν προκειται να γινουν κεντρα φιλοξενιας στη Θρακη»

Απέκλεισε το ενδεχόμενο δημιουργίας κέντρων φιλοξενίας μεταναστών στη Θράκη ο Δ. Βίτσας

Απέκλεισε κάθετα το ενδεχόμενο λειτουργίας κέντρων φιλοξενίας μεταναστών στη Θράκη ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Πέμπτη 25 Αυγούστου στο 1ο Πρόγραμμα του Ραδιοφώνου της ΕΡΤ.
 
Ο κ. Βίτσας θέλησε να σταματήσει την παραφιλολογία που ξεκίνησε τις τελευταίες μέρες, τoνίζοντας ότι «στη Θράκη, για τους ειδικούς λόγους που όλοι αναγνωρίζουμε, δεν πρόκειται να γίνουν κέντρα φιλοξενίας. Αυτό έχει τελειώσει».
 
Στη συνέντευξή του επίσης επισήμανε πως τα 41 από τα 50 περίπου κέντρα φιλοξενίας που έχουν δημιουργηθεί μέχρι σήμερα τα έχουν φτιάξει οι Ένοπλες Δυνάμεις και ορισμένα από αυτά, σε μια μεταβατική περίοδο, τα διοικούν. .
 
Ο επόμενος προγραμματισμός όμως, όπως έχει πει και ο αρμόδιος υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, με βάση τη δομή που έχει δημιουργηθεί, είναι να μειωθούν τα κέντρα, να γίνουν πιο μικρά και να αυξηθεί η φιλοξενία σε σπίτια και η μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όχι σε κέντρα φιλοξενίας στη Θράκη από Καράογλου 

Δοθείσης ευκαιρίας να σημειωθεί ότι για το θέμα σε δηλώσεις του ο Τομεάρχης Μακεδονίας και Θράκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου επεσήμανε πως με την έλευση του χειμώνα τα κυκλώματα διακινητών που αναζητούν νέες “πύλες εισόδου” στη χώρα στρέφουν την προσοχή τους στην ευαίσθητη περιοχή του Έβρου, κάτι που αποδεικνύουν οι καθημερινές, πλέον, συλλήψεις ομάδων που επιχειρούν να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα μέσω του Έβρου ποταμού.
 
Τονίζει δε πως θα πρέπει να καταστεί σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι η ιδιαιτερότητα των χερσαίων συνόρων με την Τουρκία υπαγορεύει την άμεση αντιμετώπιση του φαινομένου είτε με την ενίσχυση του φράχτη, είτε με τη θωράκιση τους σε έμψυχο δυναμικό συνοριοφυλάκων ή με πρόσθετες δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας.
 
Σημειώνει ακόμη πως η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει το χειρότερο σενάριο, δηλαδή ενδεχόμενη κατάρρευση της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας και τη συμφόρηση που αυτή θα προκαλέσει στις οδούς διέλευσης, καλώντας τους αρμόδιους υπουργούς, έστω και την ύστατη ώρα, να κατανοήσουν ότι η δημιουργία και λειτουργία κέντρων φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Θράκη και ιδιαίτερα στους νομούς Ξάνθης και Κομοτηνής δεν μπορεί να γίνει δεκτή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.