Δεν παραγραφεται το Α΄ εξαμηνο του 2014 για το 12%

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΕΒΕΡ, Αντώνη Γραβάνη

Μια θετική είδηση για τις επιχειρήσεις της περιοχής ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, κ. Αντώνης Γραβάνης.

Σύμφωνα με τον κ. Γραβάνη δεν παραγράφονται τα χρωστούμενα του Α' εξαμήνου του 2014 για τις επιχειρήσεις από την επιδότηση κόστους εργασίας 12%, μετά από αίτημα του νομικού κ. Ιωάννη Τσιλιγγίρη και των Επιμελητηρίων ΑΜΘ, στη διοίκηση του ΟΑΕΔ.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΡ καλεί τους επιχειρηματίες που δεν άσκησαν ένδικα μέσα να καταθέσουν άμεσα, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, τις αιτήσεις συμψηφισμού.

Ειδικότερα η ανακοίνωση του Αντώνη Γραβάνη:

«Θετικές εξελίξεις καταγράφονται στην επιδότηση κόστους εργασίας  (το λεγόμενο 12%), καθώς τελικά έγινε δεκτό το αίτημα που είχε υποβάλλει ο έγκριτος νομικός της Ξάνθης κ. Ιωάννης Τσιλιγγίρης σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια ΑΜΘ και έτσι η διοίκηση του ΟΑΕΔ κάνει δεκτή τη γνωμοδότηση σχετικά με την μη παραγραφή της επιδότησης κόστους μισθοδοσίας παραμεθόριων περιοχών και για το Α’ εξάμηνο 2014.

Η εξέλιξη αυτή συνιστά μία δικαίωση των Επιμελητηρίων, που ευθύς εξ αρχής είχαν επισημάνει την εξαίρεση του Α’ εξαμήνου του 2014 και ζητούσαν τη συμπερίληψή του.

Η σχετική εγκύκλιος έχει ήδη διανεμηθεί στα υποκαταστήματα του ΟΑΕΔ και ως εκ τούτου καλούνται οι επιχειρηματίες που δεν άσκησαν ένδικα μέσα, να καταθέσουν άμεσα (μέχρι 31/12/2020) αιτήσεις συμψηφισμού προκειμένου να μην παραγραφεί η εν λόγω απαίτηση και να ωφεληθούν από την ευκαιρία συμψηφισμού των χρηματικών απαιτήσεων για το Α’ & Β’ εξάμηνο του 2014 και το Α’ & Β’ εξάμηνο του 2015.

Η ικανοποίηση του αιτήματος αυτού, αποτελεί μία επιτυχία των Επιμελητηρίων της ΑΜΘ, αφού ήταν κάτι που είχαμε επισημάνει από την αρχή και η επιμονή μας, έφερε αυτό το θετικό αποτέλεσμα. Χαιρετίζουμε τη θετική εξέλιξη και δηλώνουμε παρόντες συνεχίζοντας να διεκδικούμε με γνώμονα πάντα το όφελος των τοπικών επιχειρήσεων, ειδικά στην παρούσα συγκυρία, που ο Covid-19 έχει αφήσει σημαντικό οικονομικό αποτύπωμα και δεν πρέπει να πάει χαμένο ούτε ένα ευρώ».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.