«Δεν νοιαζονται για τον κοσμο, μπορει να εκλεγουν και ο,τι εχουν ταξει να το ξεχασουν»

Η 14χρονη Ζωή Κοντογεωργίου και η 15χρονη Νατάσσα Καζάκου παρατηρούν, κρίνουν, σχολιάζουν και προτείνουν στον «Κόσμο» με αφορμή τις επικείμενες Δημοτικές και Νομαρχιακές Εκλογές της 15ης Οκτωβρίου. «Ό,τι χρειάζεται η νεολαία, οι μαθητές, αυτό θα πρέπει να νοιάζει τους Δημάρχους και τους πολιτικούς γενικότερα, πώς θα έχει περισσότερο ενδιαφέρον η πόλη για τα νέα παιδιά» δηλώνει η Νατάσσα και η Ζωή αναφερόμενη στους υποψηφίους προσθέτει: «Τάζουν πράγματα, χωρίς να τα πραγματοποιούν και χωρίς να νοιάζονται πραγματικά να τα πραγματοποιήσούν, αλλιώς θα ήταν πιο συγκρατημένοι στις υποσχέσεις τους». Τι προτείνουν για την Κομοτηνή; Πώς σχολιάζουν την προεκλογική καμπάνια των υποψηφίων; Τι σκέφτονται κοιτώντας μια αφίσα;

Τι νομίζετε ότι χρειάζεται η πόλη από τους αιρετούς;

Νατάσσα Καζάκου: Να δώσουν βάση σ΄ αυτά που χρειάζεται η νεολαία σήμερα. Καλύτερες αθλητικές εγκαταστάσεις και περισσότερα πολιτιστικά δρώμενα. Ό,τι χρειάζεται η νεολαία, οι μαθητές, αυτό θα πρέπει να νοιάζει τους Δημάρχους και τους πολιτικούς γενικότερα, πώς θα έχει περισσότερο ενδιαφέρον η πόλη για τα νέα παιδιά.

Οι νέοι θέλουν να μένουν στην Κομοτηνή ή είναι λύση ανάγκης;

Νατάσσα Καζάκου: Θέλουμε να μένουμε στην πόλη, δεν μένουμε αναγκαστικά, γιατί είναι μια πάρα πολύ ωραία πόλη. Απλώς αν την πρόσεχαν λίγο παραπάνω όλοι οι πολιτικοί θα ήταν καλύτερη.

Το πρώτο που σκέφτεσαι ότι λείπει ποιο είναι;

Νατάσσα Καζάκου:
Η προβολή τής λείπει. Χρειάζεται λίγο περισσότερο η προβολή της Κομοτηνής στην Ελλάδα. Να γίνονται περισσότερα γεγονότα στην Κομοτηνή που θα την προβάλουν.

Εκδηλώσεις που θα στηρίζονται στο ντόπιο δυναμικό;

Νατάσσα Καζάκου:
Συμφωνώ! Πρέπει να στηρίζεται και να προβάλλεται περισσότερο το έμψυχο δυναμικό της πόλης. Να στηρίζεται και στους δικούς της δημιουργούς. Υπάρχουν αξιόλογοι ντόπιοι δημιουργοί, να στηρίζονται περισσότερο σ΄ αυτούς οι εκδηλώσεις του Δήμου. Όλοι μαζί μπορούμε, μαζί με τους πολιτικούς να κάνουμε την Κομοτηνή μια καλύτερη πόλη.

Τι ενοχλεί περισσότερο στην προεκλογική τακτική των υποψηφίων;

Ζωή Κοντογεωργίου:
Ενοχλεί το γεγονός ότι τάζουν πράγματα, χωρίς να τα πραγματοποιούν και χωρίς να νοιάζονται πραγματικά να τα πραγματοποιήσούν, αλλιώς θα ήταν πιο συγκρατημένοι στις υποσχέσεις τους.

Ίσως να υπόσχονται επειδή θέλουν πραγματικά να κάνουν κάτι…

Ζωή Κοντογεωργίου:
Δε νοιάζονται για τον κόσμο, μπορεί να εκλεγούν και ό,τι έχουν τάξει να το ξεχάσουν.

Είναι ίδιον και των νέων υποψηφίων;

Ζωή Κοντογεωργίου:
Ναι, όλων των υποψηφίων, ανεξαρτήτως ηλικίας. Προσπαθούν να εκλεγούν, να βγουν, να φανούν, χωρίς μετά να κάνουν κάτι.

Πώς περιγράφετε τον ιδανικό πολιτικό;

Ζωή Κοντογεωργίου:
Δεν το έχω σκεφτεί μέχρι τώρα. Ίσως κάποιος με πιο αληθινή αντιμετώπιση των πολιτών. Κάποιος που θα ενδιαφέρεται για τις ανάγκες των ανθρώπων.

Η κοινωνική αλληλεγγύη θα πρέπει κατά τη γνώμη σας να είναι στις προτεραιότητες ενός δημάρχου;

Ζωή Κοντογεωργίου:
Ναι, γιατί υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά χρειάζονται βοήθεια. Αλλά όλοι μας θα πρέπει να επιδεικνύουμε αλληλεγγύη, δεν είναι μόνο υπόθεση του δήμου.

Οι αφίσες των υποψηφίων πώς σας φάνηκαν;

Ζωή Κοντογεωργίου:
Δε δίνω σημασία στις αφίσες και στα φυλλάδια. Προσπαθώ να κρίνω ένα πολιτικό από αυτά που έχει κάνει. Βλέπω μόνο και κρίνω το έργο που έχει κάνει μέχρι τώρα.

Σας εντυπωσίασε κάτι από το προεκλογικό υλικό που διενεμήθη στην πόλη;

Ζωή Κοντογεωργίου:
Όχι! Πραγματικά δεν δίνω σημασία στο προεκλογικό υλικό. Για πείτε μου, αν δω το πρόσωπό του δηλαδή τι θα καταλάβω; Νομίζω ότι όλα αυτά είναι πολύ επιφανειακά.

Και τις φωτογραφίες των υποψηφίων δηλαδή δεν τις κοιτάτε;

Ζωή Κοντογεωργίου:
Δεν τις κοιτάω, δεν γυρίζω καν το κεφάλι! Ειλικρινά…

Ποια πρόταση – συμβουλή καταθέτετε σε όλους όσοι εκλεγούν;

Νατάσσα Καζάκου:
Σ’ όλη τη διάρκεια της τετραετίας κι όχι μόνο πριν τις εκλογές να προσπαθήσουν οι πολιτικοί να κάνουν την πόλη πιο όμορφη. Να έχει καλύτερη αισθητική. Η Κομοτηνή έχει πολλούς νέους, άρα χρειάζεται να είναι και όμορφη. Μια όμορφη πόλη να ζεις και να περπατάς. Τότε μόνο οι κάτοικοι, αλλά και οι ίδιοι οι πολιτικοί θα είναι πιο ευτυχισμένοι.

Μαρία Νικολάου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.