Δεν «κουνησαν» τη βελονα οι θερινες εκπτωσεις στην Κομοτηνη

Ακόμα μια χαμένη χρονιά για την προσέλκυση των τουριστών που περνούν κατά εκατομμύρια από τον κάθετο άξονα της Νυμφαίας

Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι φαίνεται πως κινήθηκαν οι θερινές εκπτώσεις στην Κομοτηνή, με τους επαγγελματίες να βλέπουν, για ακόμα μια χρονιά, τους τουρίστες που διέρχονται από τον κάθετο άξονα της Νυμφαίας αυτή την εποχή να προσπερνούν την πόλη μας.
 
Τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής, δείχνουν ότι σε γενικές γραμμές οι φετινές εκπτώσεις κινήθηκαν περίπου στα ίδια επίπεδα με τα περυσινά, αν και ένα ποσοστό επαγγελματιών έχει δει μια μικρή μείωση, η οποία όμως μπορεί να «απαλειφθεί» το τελευταίο δεκαήμερο των εκπτώσεων, όταν και συνήθως αυξάνεται το ποσοστό τους και υπάρχει μεγαλύτερη κίνηση από τους καταναλωτές.
 


Όπως τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κική Κωνσταντινίδου, σε γενικές γραμμές έχουν μείνει στα ίδια επίπεδα, κάτι το οποίο δεν ικανοποιεί τους εμπόρους μιας και η περυσινή χρονιά ήταν ήδη μια από τις χαμηλότερες που έχουν ζήσει.
 
Και αυτό τη στιγμή που το 2018 οι υποχρεώσεις τους είναι πάρα πολύ αυξημένες, ιδίως τους τελευταίους 4 μήνες του χρόνου, όταν και έχουν να καλύψουν πολλές υποχρεώσεις. 

Απογοήτευση για την τουριστική κίνηση 

Αυτό που βρίσκουν απογοητευτικό και τη φετινή περίοδο, σημείωσε η κ. Κωνσταντινίδου, είναι ότι ακόμα μια φορά δεν είδαν «φως» από τους διερχόμενους από τον κάθετο άξονα, με τα περισσότερα καταστήματα να σημειώνουν πως δεν είχαν επίσκεψη από τουρίστες.
 
«Για μια ακόμα χρονιά η τουριστική κίνηση μας προσπέρασε» σημείωσε, και ενώ ακόμα δεν έχουν τα επίσημα στοιχεία της κίνησης από τη Νυμφαία, όλα δείχνουν ότι και φέτος η κίνηση ήταν πολύ μεγάλη. Αυτή την κίνηση, που περιλαμβάνει ανθρώπους που ταξιδεύουν πολλές ώρες, μέχρι τώρα η Κομοτηνή δεν έχει μπορέσει να την εκμεταλλευτεί, και δεν έχουν δημιουργηθεί ακόμα οι συνθήκες ώστε οι περισσότεροι από αυτούς να κάνουν μια στάση, έστω και ολιγόωρη, στην πόλη τόνισε η κ. Κωνσταντινίδου.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.