Δεν ισχυει για την Κομοτηνη το δεκαημερο εκπτωσεων των αρχων Μαιου

Στην πόλη μας, όπως και στις υπόλοιπες της Θράκης, το δεκαήμερο θα γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ την Κυριακή 7 Μαΐου όλα τα καταστήματα θα είναι κλειστά

Δεν ισχύει, τόσο για την Κομοτηνή όσο και για ολόκληρη τη Θράκη, το δεκαήμερο του Μαΐου και του Νοεμβρίου, όπως επίσης δεν ισχύει και το προαιρετικό άνοιγμα των 2 Κυριακών που βρίσκονται μέσα σε αυτά τα δεκαήμερα για όλα τα καταστήματα των πόλεων της Θράκης, προειδοποιεί η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής κ. Κική Κωνσταντινίδου, μιας και αυτές οι ημερομηνίες έχουν, με απόφαση των Αντιπεριφερειαρχών, μετακινηθεί.
 
Και αυτό γιατί το καθεστώς των ενδιάμεσων εκπτώσεων, έτσι όπως το γνωρίζαμε (1ο δεκαήμερο Μαΐου και 1ο δεκαήμερο Νοεμβρίου), έχει πλέον τροποποιηθεί, μετά τις αλλαγές που έφερε ο νόμος 4446/2016.
 
Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι μπορούν να μεταβάλλονται σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη, η οποία εκδίδεται μετά από γνώμη των παραγωγικών φορέων και δημοσιεύεται ειδικά για φέτος, πρώτη φορά εφαρμογής του νέου νόμου, μέχρι 22 Μαρτίου.
 
Στόχος του νόμου, σημείωσε η κ. Κωνσταντινίδου, είναι να καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες της κάθε περιοχής, και έτσι σε συνεργασία με την Περιφέρεια, πρότειναν, κάτι που αποδέχτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Τσαλικίδης, να «μεγαλώσουν» τις δύο μεγάλες εκπτωτικές περιόδους, και να «κολλήσουν» στο τέλος τους τα δεκαήμερα των εκπτώσεων.
 
Έτσι λοιπόν ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, με απόφασή του αποφάσισε να ορίσει για όλη τη Ροδόπη τις ημερομηνίες 14 – 28 Μαρτίου και 1 – 15 Σεπτεμβρίου 2017, με όλη τη Θράκη ακολουθεί αυτό το πρόγραμμα, και τις Κυριακές που τα καταστήματα μένουν ανοιχτά να μετακινούνται αναλόγως.
 
Με τον νέο νόμο, σημείωσε η κ. Κωνσταντινίδου, η χώρα είναι στο ίδιο πλαίσιο για τις 6 από τις 8 Κυριακές που μπορούν να είναι ανοιχτά τα καταστήματα, όμως οι 2 Κυριακές των ενδιάμεσων εκπτώσεων μετακινούνται, και αυτό ισχύει τόσο για τα τοπικά καταστήματα, όσο και για τις αλυσίδες.
 
Η απόφαση της Αντιπεριφέρειας Ροδόπης έχει αποσταλεί σε όλους, ώστε να μην υπάρχει σύγχυση μιας και στην Αθήνα, παρά την αρχική προσπάθεια  να μετακινηθούν οι εκπτωτικές περίοδοι όπως αυτές στη Ροδόπη, τελικά τουλάχιστον φέτος θα πραγματοποιηθούν με το παλιό πρόγραμμα, κάτι που μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στους καταναλωτές.
 
«Εμείς σαν Εμπορικός Σύλλογος θέλουμε να προασπίσουμε τα συμφέροντα της τοπικής οικονομίας και των καταστημάτων της Κομοτηνής, προς όφελος τόσο των καταστημάτων όσο και του καταναλωτικού κοινού» σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντινίδου, που υπενθύμισε πως παρόλα αυτά, όποιο κατάστημα επιθυμεί, μπορεί να κάνει προσφορές, όπως γίνεται κανονικά, αρκεί φυσικά οι προσφορές του να αφορούν το λιγότερο από το 50% των συνολικών προϊόντων τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.