«Δεν εκπροσωπουμε κυβερνησεις, αλλα τα συμφεροντα των συναδελφων»

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης Κώστας Τσεπελίδης μίλησε για την συνέχιση της αναστολής της σύμβασης με τον ΟΠΑΔ λόγω του ότι δεν έχει αλλάξει κάτι μεταξύ του Οργανισμού και των γιατρών του δημοσίου που ήταν συμβεβλημένοι και παραμένουν απλήρωτοι κατά μέσο όρο από τον περασμένο Μάιο.

Ο κ. Τσεπελίδης ξεκαθάρισε ότι οι υποσχέσεις έχουν μείνει στον αέρα. «Δεν υπάρχει τίποτε νεότερο που να μας οδηγεί σε διακοπή αυτής της αναστολής της σύμβασης με τον ΟΠΑΔ. Ακούγονται διάφορα, δεσμεύσεις και χρονοδιαγράμματα από υπουργούς και διοικητικούς παράγοντες του ΟΠΑΔ, μόνο που δεν υλοποιήθηκαν ποτέ. Υπάρχει άρα μια δυσπιστία ως προς την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων. Αυτή τη στιγμή, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος εμμένει στην απόφασή του για συνέχιση της αναστολής. Εάν υπάρξουν οι προϋποθέσεις για να αρθούν οι λόγοι που οδήγησαν στις αποφάσεις μας ευχαρίστως να αναστείλουμε τις κινητοποιήσεις μας».

Ο κ. Τσεπελίδης
έθιξε και ένα άλλο ζήτημα που συνδέεται με τους συναδέλφους τους και τους Ιατρικούς Συλλόγους καθώς κάποιοι έχουν διαφοροποιηθεί και δεν προχωρούν σε αναστολή της σύμβασης με τον ΟΠΑΔ, ανάμεσά τους και ο Σύλλογος της Αλεξανδρούπολης. «Το πρόβλημα δημιουργείται γιατί κάποιοι νομοί στην περιοχή μας και γενικά στη χώρα δεν εφαρμόζουν την απόφαση, λειτουργούν αντισυναδελφικά και δημιουργείται πρόβλημα διάσπασης στον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει».

Λόγω του ότι οι γιατροί της Αλεξανδρούπολης δεν προχωρούν σε αναστολή της σύμβασης πολλοί Κομοτηναίοι ασφαλισμένοι του δημοσίου πηγαίνουν εκεί για να εξεταστούν. «Θα θέλαμε τη συμπαράσταση των συναδέλφων της Αλεξανδρούπολης και θα θέλαμε ο πρόεδρος του εκεί Ιατρικού Συλλόγου να πραγματοποιήσει έστω και τώρα μια γενική συνέλευση και να κινητοποιήσει τους συναδέλφους γιατί πιστεύω ότι δεν έχουν πληροφόρηση ότι υπάρχει αυτή η διεκδίκηση». Για το κατά πόσο οι γιατροί δεν το γνωρίζουν, ένα θέμα που είναι γνωστό και στους μη ασφαλισμένους του δημοσίου, ο κ. Τσεπελίδης απαντά παραπέμποντας στις ευθύνες των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων που έχουν την ευθύνη να κινητοποιήσουν τα μέλη. «Ορισμένοι πρόεδροι Ιατρικών Συλλόγων προσφέρουν κάκιστη υπηρεσία στην παράταξη στην οποία ανήκουν η οποία τυγχάνει να είναι η κυβερνητική, μόνο και μόνο επειδή ανήκουν σ’ αυτήν την παράταξη.

Δεν εκπροσωπούμε κυβερνήσεις, εκπροσωπούμε γιατρούς, τα συμφέροντα των συναδέλφων. Οι συνάδελφοι έχουν να πληρωθούν από τον Μάιο. Ορισμένοι συνάδελφοι πληρώθηκαν τον Μάιο, ορισμένοι μέχρι τον Απρίλιο κι ορισμένοι μέχρι τον έναν μήνα. Επομένως, είναι οκτώ μήνες συνολικά απλήρωτοι.

Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να περιμένουμε να ενημερωθεί ο νέος υπουργός Οικονομικών για να γίνει το οτιδήποτε, άρα μας εμπαίζουν».

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.