«Δεν εισαι η μονη, δεν εισαι μονη»

63 άτομα έχει φιλοξενήσει από την αρχή της λειτουργίας του ο Ξενώνας Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Κομοτηνής

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Κομοτηνής, με την ένταξή του στη Πράξη «Λειτουργία Δομών και Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας – Λειτουργία ξενώνων φιλοξενίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης 2014-2020, συνεχίζει να λειτουργεί σε καθημερινή βάση και όλο το εικοσιτετράωρο.
 
Από την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του Ξενώνα έως και σήμερα, τα Στελέχη έχουν δεχθεί συνολικά, 67 αιτήματα φιλοξενίας από όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που αφορούν, 117 άτομα (67 γυναίκες και 50 παιδιά). Από τον συνολικό αριθμό των αιτημάτων προσήλθαν και φιλοξενήθηκαν, τα 63 άτομα, και συγκεκριμένα, φιλοξενήθηκαν 34 γυναίκες και 29 παιδιά.
 
Να θυμίσουμε ότι στόχος της λειτουργίας του Ξενώνα Φιλοξενία Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Κομοτηνής είναι η προσωρινή φιλοξενία των γυναικών που έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας, σωματική, ψυχολογική, σεξουαλική, οικονομική, κοινωνική, καθώς και θύματα εμπορίας ανθρώπων ανεξαρτήτως, θρησκείας, ηλικίας, εθνικότητας.
 
Ο Ξενώνας παρέχει ασφαλή διαμονή και ψυχοκοινωνική στήριξη με σκοπό την ενδυνάμωση της γυναίκας, ώστε να απαλλαγεί από τη βία, να ανακτήσει , τις δυνάμεις της και να συνεχίσει τη ζωή της σε νέες βάσεις. Προς την επίτευξη αυτού του σκοπού ο Ξενώνας στελεχώνεται από κοινωνική λειτουργό – σύμβουλο κοινωνικής στήριξης, ψυχολόγο-σύμβουλο ψυχολογικής στήριξης, παιδοψυχολόγο, γενικό βοηθητικό προσωπικό, φύλακες αλλά και στέλεχος διοικητικής υποστήριξης. 

Προϋποθέσεις φιλοξενίας 

Προκειμένου να φιλοξενηθούν γυναίκες στον ξενώνα, μπορούν να απευθυνθούν, στις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων, στα Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών και στην Πανελλήνια Γραμμή SOS 15900. Απαραίτητη για την εισαγωγή των γυναικών στον ξενώνα φιλοξενίας και την ομαλή λειτουργία του είναι η αποδοχή των κανόνων διαβίωσης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.