Δεν ειμαι αυτος που νομιζετε

Στην υπό τον τίτλο «Δεν είμαι αυτός που νομίζετε» ιστορία, ο κεντρικός ήρωάς της, έχοντας εθιστεί στο να τον νομίζουν για κάποιον άλλο, το λιγότερο που του χρειάζεται είναι η ψυχραιμία, όταν απρόοπτα τον συλλαμβάνουν ως ύποπτο ανθρωποκτονίας: Επαναπαύεται στη βεβαιότητά του ότι είναι θύμα παρεξηγήσεως.

Ωστόσο εφησυχάζει ακριβώς τη στιγμή που σε λίγο θ’ αποδειχτεί αφετηρία μιας περιόδου αναπάντεχων ανακαλύψεών του, στη διάρκεια της οποίας κάθε άλλο παρά για το ρόλο του ως θύματος παρεξηγήσεως θα είχε να νοιαστεί.

Σε τούτη την περίοδο οδηγείται, αν κι ανυποψίαστος αλάνθαστα, μέσω των εμμονών και προκαταλήψεών του. Ενώ στο να αποκαλύπτει και να αυτοαποκαλύπτεται, τον ανταγωνίζονται τόσο οι «συμπρωταγωνιστές» του – άλλος λιγότερο, άλλος ισάξιός του – όσο και η Θεσσαλονίκη περί τα τέλη της δεκαετίας του ’70 μαζί με τους παραδοσιακούς χώρους της όπως γράφεται η ιστορία. Με υπέρμετρους βέβαια σε αποκαλυπτικότητα, τους σεισμούς που δονούν την πόλη κατά το χρονικό διάστημα που διαδραματίζεται αυτή…

Ο φιλαναγνώστης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.