«Δεν χρειαζομαστε ουτε την αυτοπροβολη ουτε τις υποδειξεις του κ. Καρασταυρου για να παμε μπροστα»

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ απαντούν σε πρόσφατες δηλώσεις του πρώην προέδρου

Την αντίδραση των εργαζομένων της ΔΕΥΑ Κομοτηνής επέφεραν πρόσφατες δηλώσεις σε τοπικό μέσο ενημέρωσης του πρώην προέδρου και νυν αντιδημάρχου κ. Δημήτρη Καρασταύρου σύμφωνα με τις οποίες οι εργαζόμενοι της Επιχείρησης οφείλουν να επιστρέψουν ποσό της τάξης των 500.000 ευρώ που κατέσχεσαν από το ταμείο της ΔΕΥΑΚ -ενώ δεν δικαιούνταν- και αντιστοιχεί στην καταβολή των ασφαλιστικών τους εισφορών.

Στην γραπτή απάντησή τους στις εν λόγω δηλώσεις του κ. Καρασταύρου οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για ανακρίβειες και προσπάθεια εντυπωσιασμού από μέρους του πρώην Προέδρου της Επιχείρησης.

Πιο αναλυτικά, με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Καρασταύρου οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ απαντούν τα εξής:

Τα λεφτά που κερδίζονται από εργαζομένους με δικαστικές αποφάσεις  για τις μειώσεις μισθών ξέρουμε ότι έχουν ασφαλιστικές εισφορές. Αυτό το ήξεραν όλοι οι εργαζόμενοι οπότε ο κ. Καρασταύρου επειδή του αρέσει να αυτοπροβάλλεται  βγήκε και το είπε στα ΜΜΕ. Δεν είπε και τίποτα καινούριο που δεν το ξέραμε και δεν ξέρουμε τι θέλει να πει με αυτό.  Όταν προσπαθεί να κερδίσει τις εντυπώσεις τουλάχιστον να φροντίζει να ενημερώνεται, να μην λέει ανακρίβειες και να κάνει διασπορά ψευδών ειδήσεων για γεγονότα μάλιστα που είναι ήδη γνωστά και είναι και αυτονόητα.

1) Καμία εισφορά δεν πλήρωσε η ΔΕΥΑΚ μέχρι τώρα επειδή εκκρεμεί η υπόθεση στον Άρειο Πάγο, και αυτό με υπαιτιότητα δικιά του, γι’ αυτό και καθυστέρησε η πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών. Ήδη γίνονται οι ενέργειες για να πληρωθούν αυτές οι εισφορές από τους εργαζομένους, κάτι το οποίο ήταν γνωστό σε όλους μας από την αρχή των διεκδικήσεων των χρημάτων αυτών.

2) Το ποσό στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Καρασταύρου οι 500.000 Ευρώ δηλαδή, που είναι για ασφαλιστικές εισφορές, απλά να ενημερώσουμε τον κ. Καρασταύρου ότι από αυτά το 17% με 18% περίπου είναι οι ασφαλιστικές εισφορές που αντιστοιχούν στους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα είναι εργοδοτικές εισφορές που πρέπει να καταβάλει η επιχείρηση. Επομένως  το πραγματικό ποσό που έχουν να πληρώσουν οι εργαζόμενοι είναι κατά πολύ μικρότερο από αυτό που αναφέρεται. Αλλά και πάλι διευκρινίζουμε, ότι, το, ποσό αυτό πρέπει να το πληρώσουμε και όχι να επιστρέψουμε στην ΔΕΥΑΚ όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

3)  Όσο για όλα αυτά που αναφέρει ο τότε πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, άρα νομικά και οικονομικά υπεύθυνος, ήταν ο ίδιος. Με λίγα λόγια κατηγορεί τον εαυτό του γιατί δεν φρόντισε να διευθετηθεί το ζήτημα. Το μόνο μέλημά του ήταν να εναντιωθεί στους εργαζομένους, ενώ υπήρχαν αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις του Αρείου Πάγου και το ζήτημα ήτο νομικά λυμένο.

4) Τα χρήματα που πήραν οι εργαζόμενοι, νόμιμα με δικαστικές αποφάσεις, ήταν  επιπλέον 600.000 Ευρώ με τόκους και έγινε εξαιτίας του κ. Καρασταύρου, γιατί αρνούνταν πεισματικά να πληρώσει και εξάντλησε τα ένδικα μέσα με αποτέλεσμα να επιβαρύνει με τόκους την επιχείρηση.
Έτσι λοιπόν υπεύθυνος και υπόλογος γι αυτό είναι ο κ. Καρασταύρου και μόνον αυτός.

5)  Να αφήσει την αυτοπροβολή και την εμπάθεια προς τους εργαζομένους  και βγει να μας πει τι έγιναν τα υπόλοιπα λεφτά που παρακρατήθηκαν από τους εργαζομένους. Συμφώνα με τον μνημονιακούς νόμους  3833/10 και 3845/10 τα χρήματα που παρακρατήθηκαν από τους μισθούς των εργαζομένων, έπρεπε να κατατεθούν σε ειδικό λογαριασμό που έπρεπε να συσταθεί υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, γεγονός που δεν έλαβε χώρα. Το ποσό αυτό ανέρχεται ετησίως σε πάνω από 1.000.000 Ευρώ. Στα εννέα χρόνια θητείας του κ. Καρασταυρου καταλαβαίνεται ότι μιλάμε για ένα τεράστιο ποσό πολλών εκατομμυρίων Ευρώ, τα οποία χρήματα δεν κατατέθηκαν στον λογαριασμό που αναφέραμε αλλά μπήκαν στα Ταμεία της επιχείρησης εις βάρος των εργαζομένων.

Η ΔΕΥΑΚ αυτή τη στιγμή έχει καινούριο πρόεδρο και αντιπρόεδρο, έχουν τις καλύτερες σχέσεις με τους εργαζομένους, προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό και όλοι μαζί εργαζόμενοι και διοίκηση κοιτάμε μπροστά και δεν χρειαζόμαστε ούτε την αυτοπροβολή ούτε τις υποδείξεις του κ. Καρασταύρου για να πάμε μπροστά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.