Δεν ανανεωθηκαν οι συμβασεις ΑμεΑ μεσω ΟΑΕΔ στη ΔΕΥΑΚ

Παρόλο που η επιχείρηση έκανε αίτηση για επέκταση της σύμβασης, αυτή απορρίφθηκε

Στην μη επέκταση των συμβάσεων για ακόμα ένα χρόνο μέσω του προγράμματος απασχόλησης ΑμεΑ του ΟΑΕΔ, υποχρεώθηκε η ΔΕΥΑ Κομοτηνής, μετά από την απόρριψη από τον Οργανισμό του αιτήματός της.

Την άνοιξη του 2019, όπως πληροφορηθήκαμε, είχαν προσληφθεί περίπου 10 άτομα μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ για την απασχόληση ΑμεΑ στη ΔΕΥΑΚ, με την σύμβαση να είναι ενός έτους, με τη δυνατότητα επέκτασης για ακόμα ένα έτος.

Και ενώ η ΔΕΥΑΚ έκανε κανονικά την αίτηση για επέκταση της σύμβασης αυτής, ξαφνικά, αυτές τις μέρες, ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους ότι οι συμβάσεις τους δεν ανανεώθηκαν, και δεν θα συνεχίσουν να εργάζονται στην επιχείρηση.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Νότης Χαραλαμπίδης, όταν ολοκληρώθηκε ο χρόνος, τους κράτησαν ακόμα τρείς μήνες, και έκαναν αίτηση για την επέκταση του προγράμματος για ακόμα ένα χρόνο.

Όμως ο ΟΑΕΔ απέρριψε το αίτημα αυτό, με την αιτιολογία ότι έχει συμπληρωθεί το πλαφόν του προγράμματος αυτού, και δεν μπορεί να δικαιολογήσει παραπάνω άτομα στην επιχείρηση. «Εμείς είχαμε την πρόθεση να τους κρατήσουμε, αλλά δεν εγκρίθηκε η αίτησή τους» ανέφερε.

Αυτό όμως σημαίνει πως πλέον αυτά τα άτομα, που θεωρούσαν πως είχαν απασχόληση για τουλάχιστον ακόμα ένα χρόνο, βρίσκονται αυτή τη στιγμή επί ξύλου κρεμάμενοι, σε μια περίοδο υγειονομικής αλλά και οικονομικής κρίσης.

Το πρόβλημα μας γνωστοποίησε συγγενής ενός από των θιγόμενων, που μας τόνισε πως το πρόβλημα είναι σημαντικό, και θα πρέπει το κράτος και η κυβέρνηση, που φαίνεται να έχει δείξει ευαισθησία για τα ΑΜΕΑ, να μεριμνήσει, μιας και όπως μας τόνισε, μπορεί να υπάρχουν ανάλογα προβλήματα με το πρόγραμμα και σε άλλες δομές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.