Δελτια ειδησεων σε 5 γλωσσες απο την ΕΡΑ Κομοτηνης!

Από το προσεχές φθινόπωρο, σε συνεργασία με το Τμήμα Παρευξεινίων του ΔΠΘ

Στα ελληνικά, αλλά και σε 4 επιπλέον γλώσσες, πρόκειται να μεταδίδονται από τις αρχές του προσεχούς φθινοπώρου τα δελτία ειδήσεων της ΕΡΑ Κομοτηνής. Αυτό προανήγγειλε ο πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, κ. Αθανάσιος Καραμπίνης, αναφερόμενος στα προγράμματα του τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών, τα οποία απευθύνονται δωρεάν στην τοπική κοινωνία. Το πρώτο βήμα αυτού του ανοίγματος εκ μέρους του τμήματος Παρευξεινίων στην κοινωνία έγινε με την υλοποίηση σεμιναρίων εκμάθησης βουλγαρικών και τουρκικών σε αστυνομικούς που απασχολούνται στον μεθοριακό σταθμό της Νυμφαίας.
 
Το δεύτερο βήμα, που όπως προαναγγέλθηκε από τον πρύτανη θα γίνει από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, συνίσταται στη συνεργασία του τμήματος με την ΕΡΤ για την εκφώνηση των δελτίων ειδήσεων της ΕΡΑ Κομοτηνής στις 4 γλώσσες, που υποστηρίζει το τμήμα με το πρόγραμμα σπουδών του, ήτοι στα ρωσικά, στα τούρκικα, στα βουλγάρικα και στα ρουμάνικα.
 
Για τις ανάγκες των ανωτέρω προγραμμάτων στο τμήμα Παρευξεινίων έχουν δημιουργηθεί ειδικά τμήματα, αποτελούμενα από φοιτητές και καθηγητές. Για τους φοιτητές η συμμετοχή στα εν λόγω προγράμματα έχει χαρακτήρα πρακτικής άσκησης και προφανώς τους αποφέρει πολύτιμη και σύνθετη εμπειρία.
 
Ο κ. Καραμπίνης προανήγγειλε τη σταδιακή επέκταση των επίμαχων προγραμμάτων, διευκρινίζοντας ότι δε θα προβλέπεται η καταβολή διδάκτρων από τους ωφελούμενους. «Είναι από την αγάπη που έχουμε όλοι για την περιοχή», σημείωσε. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.