Δεκατρεις διαρρηξεις και τεσσερις κλοπες εξιχνιαστηκαν στην Κομοτηνη
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, δεκατρείς διαρρήξεις καταστημάτων επιχειρήσεων, γραφείων και τέσσερις κλοπές δικύκλων στην πόλη της Κομοτηνής.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών, προέκυψαν τα στοιχεία τεσσάρων ημεδαπών, ηλικίας 15, 14, 15 και 16 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Αναλυτικότερα, προέκυψε ότι οι τέσσερις δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από 3 έως 14-5-2013, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες κυρίως, είτε από κοινού είτε με διαφορετικές συνθέσεις, διέρρηξαν δεκατρία καταστήματα, επιχειρήσεις και γραφεία, καθώς και ότι αφαίρεσαν τέσσερα δίκυκλα μοτοποδήλατα στην πόλη της Κομοτηνής. Κατά την διάπραξη των διαρρήξεων, μεταξύ άλλων αφαίρεσαν:
•τέσσερις ηλεκτρονικούς υπολογιστές
•τέσσερις ηλεκτρονικές συσκευές
•το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ
•διάφορα τρόφιμα και ποτά
Κατά την διάρκεια των ερευνών, εντοπίσθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος και ΔΙ.ΑΣ. Ροδόπης, τρία από τα κλεμμένα δίκυκλα μοτοποδήλατα και μέρος από τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.
Σημειώνεται ότι και οι τέσσερεις δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές, ενώ οι δύο από αυτούς, ηλικίας 15 και 16 ετών έχουν απασχολήσει και για εμπρησμό.
Σύλληψη 50χρονου για καταδικαστική απόφαση
Συνελήφθη στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 50χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε μία καταδικαστική απόφαση.
Δύο άτομα προσπάθησαν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα
Συνελήφθησαν στον Αερολιμένα της Καβάλας
Συνελήφθησαν, στον Κρατικό Αερολιμένα Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Καβάλας, ένας 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αιγύπτου και μία 43χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Συρίας, κατηγορούμενοι για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα και πλαστογραφία.
Συγκεκριμένα, οι δύο δράστες, υποδυόμενοι τους συζύγους, μαζί με το ανήλικο τέκνο της 43χρονης, μετέβησαν στον Κρατικό αερολιμένα Καβάλας, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έξοδο από την χώρα, με προορισμό την Βιέννη Αυστρίας. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, κατείχαν και επέδειξαν στους αστυνομικούς, τρία παραποιημένα διαβατήρια των Αιγυπτιακών Αρχών και τρεις πλαστές άδειες διαμονής των Ελληνικών Αρχών. Κατασχέθηκαν τα παραπάνω διαβατήρια με τις αντίστοιχες άδειες διαμονής.
Σύλληψη 39χρονου για κατοχή ναρκωτικών
Κατασχέθηκε πάνω από 1,5 κιλό ακατέργαστης κάνναβης
Συνελήφθη στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 39χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.
Αναλυτικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο 39χρονος, εντόπισαν μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 14,9 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του δράστη, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• 3 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 1.741 γραμμαρίων
• 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές
• 46 κενές νάιλον συσκευασίες
Κατασχέθηκε επίσης το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
