Δεκαεξι ορειβατες κατω απο το ολογιομο φεγγαρι

Ανάβαση στο Παπίκιο με φόντο την πανσέληνο του Ιουλίου

Δεκαέξι συνολικά φίλοι και μέλη του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Κομοτηνής, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε  προσέφεραν στον εαυτό τους την δυνατότητα, να χαλαρώσουν και να ονειρευτούν κάτω από το σεληνόφως.
 
Οι φίλοι του βουνού απόλαυσαν μια βραδινή πεζοπορία μακριά από τους προβολείς της πόλης και «ταξίδεψαν» στο άπειρο με όχημα τον φυσικό μας δορυφόρο.
 

Η πανσέληνος του μεσοκαλοκαιριού ήταν μία κατάλληλη ευκαιρία και έτσι το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, οι φίλοι της φύσης και του βουνού ξενύχτησαν λίγο περισσότερο, όχι σε κάποιο κέντρο διασκέδασης ή κάποιο κτήριο, αλλά στην πιο όμορφη αυλή της Θρακικής γης, σε μια εκπληκτική ανάβαση στο ομορφότερο και ψηλότερο βουνό της Ροδόπης.
 

Η φημισμένη, όχι άδικα, καλοκαιρινή πανσέληνος έχει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό που την κάνει να ξεχωρίζει: είναι συνήθως «έγχρωμη». Ειδικά λίγο μετά την ανατολή της αλλά και προς τη δύση της, όταν αρχίζει να παίρνει κάτι από το χρώμα της πορφύρας.
 
Αυτός είναι και ένας από τους βασικότερους λόγους που το καλοκαιρινό φεγγάρι φημίζεται για την ομορφιά του, επειδή η Σελήνη τους μήνες αυτούς όταν μεσουρανεί, δεν φθάνει πολύ ψηλά πάνω από τον ορίζοντα, αλλά το φως της φθάνει σε εμάς διατρέχοντας μεγαλύτερο πάχος ατμόσφαιρας με αποτέλεσμα να απορροφάται το κυανό τμήμα του χρώματός της και να φθάνει στα μάτια μας πιο έντονο το κόκκινο.
 
Η φύση δηλαδή μάς «απατάει» για το χρώμα της Σελήνης.
 

Μπορεί η θεά Εκάτη (Σελήνη) να ανήκει στη μυθολογία, το «ολόγιομο» φεγγάρι όμως υπάρχει και «κόβει» βόλτες όλη τη νύχτα, στον ουρανό της Θράκης κάνοντας μαγικά τα βήματα των φίλων περιπατητών μας .
 
Έτσι όλοι μαζί  πέρασαν ένα τελείως διαφορετικό Σαββατόβραδο, κάτω από το φως της πανσέληνου και μακριά από τη πολύβουη ζωή της πόλης, σε μια βραδινή πεζοπορία στη καρδιά του Παπικίου Όρους. Με μοναδικά εφόδια το χαμόγελο, ένα φακό και την καλή τους διάθεση. Ό,τι δηλαδή ακριβώς χρειάζονταν για να γίνουν «μάρτυρες» αυτής της απαράμιλλης ομορφιάς του Θρακικού ουρανού.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.